Naisten Vaahteraliiga 2017: Pelaajauutisia

22.8.2017

Mari Jääskelä Kanadaan

 
Roosters Women joutuu valmistautumaan tulevaan Naisten Vaahteraliigan SM-finaaliin ilman keskushyökkääjä Mari Jääskelää. Helsingin Yliopistossa elintarvike-ekonomiaa opiskeleva pelaaja lähtee syksyksi 2017 vaihto-opiskeluun University of Saskatchewaniin, Kanadaan. Lähtö koittaa ennen loppuottelua ja paluu Suomeen tapahtuu vuoden vaihteessa.
 
Mikä saa lähtemään ja minkälaisissa tunnelmissa lähdet?

– Tiesin jo opinnot aloittaessani, että haluan lähteä jossain vaiheessa opiskelemaan ulkomaille. Kohdemaan valitseminen oli aika helppoa, tiesin että haluan johonkin kauemmas ja missä olisi mahdollisuudet treenata (jefua) opiskelun ohella. Fiilikset ovat toisaalta haikeat, kun lähtee yksin kauas pois, eikä tule näkemään perhettä ja ystäviä muutamaan kuukauteen. Toisaalta en malta odottaa lähtöä, tulee varmasti ikimuistoinen syksy!

Pystytkö jatkamaan Kanadassa lajin parissa?

– Valitettavasti vaihtokohteeni yliopistosta ei löydy joukkuetta naisille, joten otin yhteyttä paikalliseen seuraan, Saskatoon Valkyriesiin. He pelaavat WWCFL:ssä (Western Women’s Canadian Football League) ja ovat menestyneet hyvin liigassaan. Joukkueesta oli myös useampi pelaaja naisten maajoukkueessa kesäkuun MM-kisoissa. Vielä on hieman epävarmaa miten heillä on syksyn aikana treenejä, mutta osallistun ainakin heidän syyskuun leirilleen ja katsotaan sen jälkeen jatkuvatko treenit itsenäisesti vai joukkueessa.

Mitä akateemisia ja urheilullisia tavoitteita olet itsellesi asettanut?

– Tarkoituksena on suorittaa vaihdossa kandivaiheen sivuaineopinnot. Urheilullisena tavoitteena on tietysti tulla takaisin kovemmassa kunnossa kuin lähtiessä! Välierien jälkeen pidän muutaman viikon vapaan urheilusta enkä liiku treenimielessä, syyskuun leiristä eteenpäin aloitan offseason-harjoittelun. Jarmolle (Lahti) olen jo luvannut vetää omat porrastreenit joka maanantai, kun en pääse Pirkkolan salille yhteistreeneihin pienen välimatkan takia.

Terveiset loppuotteluun valmistautuville pelikavereille?

– Ihan mielettömästi tsemppiä minun Red Familylle vielä kauden viimeiseen koitokseen! Luotan 100 % että hoidatte homman kotiin. Sitä varten me ollaan tehty töitä koko pitkä kausi. Uskokaa itseenne, tsempatkaa kaveria ja ennen kaikkea pitäkää hauskaa! All out, hell yeah!
 

 
Roosters Women toivottaa Marille menestystä opinnoissa!
 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuva: Anna Tanskanen