Naisten Vaahteraliiga 2017: Roosters Women vs. Oulu Northern Lights

26.5.2017

Fyysinen vastustaja pohjoisesta

 
Roosters Women saa sunnuntaina vieraita pohjoisesta, kun Oulu Northern Lightsin naiset saapuvat Helsingin Velodromille. Edellisellä kierroksella Northern Lights voitti selvin numeroin St.Petersburg Valkyriesin kotonaan. Oululaisten voitto pietarilaisista on huomioitu Roosters-leirissä. Päävalmentaja Jarmo Lahti joukkueineen valmistautuukin tiukkaan otteluun.

– Valmistaudumme pelaamaan erittäin fyysisisen pelin Oulua vastaan molemmin puolin palloa.

Roosters Womenin suurinumeroinen voitto Seinäjoella on puolestaan katsottu Oulussa läpi ja Northern Lightsin päävalmentaja Jyrki Seppälä on nähdyn perusteella tehnyt tarvittavaa hienosäätöä otteluun valmistautumisessa.

– Valmistautuminen menee ihan normaalipohjalla. Tietenkin ollaan käyty Roosterisin viime peli läpi ja sen pohjalta jotain viilauksia.
 

 

Roosters puolustus vs.  Northern Lights hyökkäys

 
Northern Lights yllätti Valkyriesin voimakkaalla heittopelillä. Roostersin puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanteen johtaman puolustuksen on oltava hereillä koko ottelun ajan.

– Northern Lights on palannut viime kautta toimivampaan pelisysteemiin. Viime kierroksen pelin nähtyäni, ovat kehittyneet nopeissa heittopeleissä. Ajoitukset näyttävät olevan todella hyvin kohdillaan.  Puolustuksen pitää vastata tulevana viikonloppuna nopealla pelinluvulla, ja tehokkaalla liikkumisella kentällä.

Jyrki Seppälä tietää saavansa vastaan hyvässä kunnossa olevan puolustuksen. Hänen joukkueensa ei kuitenkaan aio etukäteen kuvia kumarrella.

– Mestari on lähtenyt pelaamaan kuin mestarin pitääkin. Puolustus on hyvin kurinalainen ja hyvin valmennettu. Hyökkäyksemme lähtee tekemään sitä mitä on harjoiteltu koko talvi ja omien skeemojen kautta. Olemme toki under dog tässä ottelussa, mutta lähdemme haastamaan mestarin.
 

 

Roosters hyökkäys vs. Northern Lights puolustus

 
Puolustuksessakaan Jyrki Seppälä ei usko pelaajiensa pääsevän helpolla.

– Roostersin hyökkäyksen suorittaminen on vahvalla pohjalla, ja varmasti saamme tehdä lujasti töitä sen pysäyttämiseksi. Lähdemme kuitenkin peliin omien vastuiden kautta ja taistelemaan kenttäasemista.

– Northern Lights esitti ensimmäisessä ottelussaan kurinalaista puolustamista, sekä fyysisiä ja vikkeliä otteita. Puolustuksesta löytyy vain vähän aukkoja ja aiempien vuosien tapaan he täyttävät boksin haastaen vastustajan juoksun ja käyttävät laajaa blitz-pakettia hyökkäyksen konsepteja sekoittaakseen, helsinkiläisten hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja arvioi vastustajan puolustusta.

– Sunnuntaina meidän täytyy onnistua yksi vastaan yksi tilanteissa ja hyödyntää kenttää sen koko leveydeltä. Odotamme innolla peliä, hän kuvaa hyökkäyksensä tunnelmia.
 

 

Kiireinen peli puolustuksen takakentälle

 
Northern Lightsin puolustus piti pietarilaiset poissa omalta maalialueeltaan. Pelinrakentaja Carola Lindholmilla ei ole edessään mutkatonta peliä, mutta hän lähtee otteluun luottavaisissa tunnelmissa.

– Oulu yllätti heittämällä. Se tarkoittaa, että Oulun puolustus osaa varmasti myös paremmin puolustaa heittoa, kun ovat sitä omissa treeneissään päässeet enemmän harjoittelemaan. Meidän vahvuutemme on kuitenkin hyökkäyksen monipuolisuus. Jos meiltä pelataan juoksu pois, voimme heittää. Jos he pelaavat vahvasti heittoa pois, voimme juosta. Meillä myös hyökkäyksen takakentän pelaajissa jokainen on pelintekijä. Eli voin luottavaisin mielin jakaa palloa kenelle tahansa laitahyökkääjälle, kuten Seinäjoella.

– Odotan peliä innolla ja erityisen mielenkiintoista on nähdä miten juoksu- ja heittopelimme uppoavat oululaispuolustukseen. Uskoisin, että viime peli toi ainakin uskallusta pelata rohkeampaa heittopeliä. Peli tulee varmasti olemaan tiukka Northern Lightsin voitettua Valkyriesin selvin lukemin, ennakoi laitahyökkääjä Essi Rivinoja.

Oululaisten esittämä tehokas heittopeli tulee pitämään Roosters Womenin puolustuksen takakentän kiireisenä arvelee takapuolustaja Saga Byman.

– Odotan Northern Lightsin kohtaamista suuresti. On mielenkiintoista päästä pelaamaan vahvaa heittohyökkäystä vastaan. Odotettavissa on tiukkaa kilpailua pallosta. Luotan siihen, että meidän takakenttämme pelaa loistavan pelin sunnuntaina.

Hyökkäyksen ja puolustuksen puolella pelaava Nana Olavuo on samoilla linjoilla Bymanin kanssa.

– Odotan innolla tulevaa peliä Oulua vastaan. Kova vastustaja sekä heittohyökkäyksessä, että – puolustuksessa. Takakentän puolustajana odotan paljon heittoja ja haastetta koko takakentälle. Oulun heittopuolustus pitäisi olla myös kova joten haastetta tulee paljon myös hyökkäykselle.
 

 

Kova ja reilu taistelu

 
Naisten Vaahteraliigan ollessa alussa joukkueiden voimasuhteista ei ole vielä täyttä selvyyttä. Valkyries-pelien perusteella joukkueiden päävalmentajien odotukset sunnuntain pelin suhteen ovat korkealla.

– Toivotaan hyvää säätä ja kovasti katsojia. Uskon, että sunnuntaina nähdään kova ja reilu taistelu. Ja loppuvihellyksen jälkeen nähdään, mitä on tulostaululla, Jyrki Seppälä summaa.

Myös Jarmo Lahti odottaa katsojille olevan tarjolla jännittävän pelin.

– Uskon että nähdään vauhdikasta peliä ja näyttäviä suorituksia!
 

 
Roosters Women ja Oulu Northern Lights kohtaavat Velodromilla sunnuntaina 28.5. kello 13:00 alkaen.
 

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Jarmo Vehkomäki