Naisten Vaahteraliiga 2017: Roosters Women vs. Seinäjoki Crocodiles Naiset

21.7.2017
 

Vastustaja vahvistunut

 
Roosters Women saa sunnuntaina Velodromille vieraakseen Seinäjoki Crocodiles Naiset. Kauden aikaisemmassa pelissä Roosters haki Seinäjoelta suurinumeroisen voiton, mutta tuon ottelun jälkeen on Crocodilesin riveihin saapunut takaisin pelinrakentaja Sylvie Aibeche, Sophie Hamon ja konkari Tiina Salo. Lisäksi linjapelaamista vahvistamaan on saapunut saksalainen Birgit Schwenk. Roostersin puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne on pistänyt merkille vahvistusten vaikutuksen vastustajien peliin.

– Viime kohtaamisesta Seinäjoelle on tullut lisäyksiä rosteriin ja heidän mukanaan Seinäjoen peli on selvästi sähäköitynyt. Juoksupeli näyttää lähtevän nyt nopeammin käyntiin ja keskushyökkääjä Tytti Kuusisen vahva juoksu pääsee sitä kautta isompaan rooliin. Kuusisen juoksut haluamme pelata pois, kuitenkaan ylireagoimatta, ettei takaovi aukea pelinrakentaja Sylvie Aibechen omille juoksuille.

– Crocodilesin heittopelin puolustamisessa luotan takakenttämme kykyyn pitää syvät alueet ja linjan tuovan tarvittavan paineen pelinrakentajalle, Harjanne uskoo heittopuolustuksensa pärjäävän nopeutunutta vastustajaa vastaan.

Edellisessä pelissä hyvän alun jälkeen hyytyneen hyökkäyksen syitä pohtinut hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja on lähdössä tulevaan otteluun puhtaalta pöydältä. Opit on otettu ja katse on eteenpäin.

– On hienoa nähdä miten Crocodiles on kehittynyt ja vahvistunut kauden aikana ja sunnuntain pelistä tulee varmasti mielenkiintoinen taistelu. Tähän peliin haluamme lähteä täysin puhtaalta pöydältä, muistelematta sen kummemmin kauden ensimmäistä kohtaamistamme heidän kanssa ja ottaen viimeisimmästä pelistä Valkyriesia vastaan mukaan vain opitut asiat.

– Meidän täytyy pystyä reagoimaan nopeammin puolustuksen käyttämiin aseisiin ja muokkaamaan pelisuunnitelmaa lennosta. Uskon täysin meidän hyökkäyksen kykyyn pelata kovatasoista fudista taas sunnuntaina ja nälkään osoittaa, että pystymme ylläpitämään hyvän vireen läpi koko pelin, Kivikataja summaa Valkyries-pelin oppeja.
 

 

Kovaa vastaan on aina kiva pelata

 
Roosters Womenin pelaajat ovat myös pistäneet merkille vastustajan vahvistumisen. Hyökkäyksenlinjan Annukka Peltonen odottaakin kovempaa vastusta kuin kesäkuussa.

– Wolverines-Crocodiles pelissä oli havaittavissa, että Crocot on kehittäneet tauon aikana puolustustaan onnistuneesti. Schwenk tuo linjaan kokoa ja ulottuvuutta ja yhdessä Sara-Maaria Lehtosen kanssa teettävät varmasti meille työtä linjan keskellä. Uskon kuitenkin meidän hyökkäyksen linjan vahvaan yhdessä tekemiseen. Odotan peliä innolla, koska luvassa on varmasti hyvää vääntöä!

– Crocodilesin uuden pelinrakentajan myötä heidän hyökkäys on nyt monipuolisempi. Edellisessä kohtaamisessa he juoksivat paljon, nyt luulen että saamme puolustaa enemmän myös heittoa. Pelistä tulee mielenkiintoinen ja varmasti tiukka, tukimies Karoliina Holopainen ennakoi.

Keskushyökkääjä Iia Rantalasta on hauskempi pelata, kun pelaaminen ei ole liian helppoa.

– Valmistautuminen Crocodiles-peliin on hyvin samanlaista kun muihinkin, perustekniikkojen, ajoituksien ja blokkien hiomista. Crocodiles-joukkueeseen on tullut uusia kovia import-vahvistuksia, joten kohtaamisesta on tulossa varmasti erilainen kuin ensimmäisellä kierroksella. Seinäjoella on vahvat bäkit niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin, joten helppoa peliä tästä ei tule. Kovaa vastaan on aina kiva pelata.

Puolustuksenlinjasta Merle Ziemann on tyytyväinen Naisten Vaahteraliigan herättämään kiinnostukseen myös ulkomaisten pelaajien keskuudessa. Hän on myös iloinen MM-kisatauon päättymisestä.

– Mielenkiintoinen toinen kohtaaminen tulossa. On mukavaa, että naisjenkkifutista kehitetään ja viedään eteenpäin ja Suomi kiinnostaa pelaajia myös kansainvälisesti. Seinäjoen loppukauden vahvistukset ovat minulle jo aikaisemmilta pelivuosiltani tuttuja. Mutta innostuneena odotan ottelua ja kuinka hyvin nämä uudet vanhat pelaajat ovat päässeet sisään pelisysteemiin. Valmistautumista helpottaa se, että tauon jälkeen on nyt jo yksi ottelu alla pelattuna ja rutiineihin palaamiseen ei enää tarvitse käyttää niin paljon energiaa.
 

 

Mielenkiintoinen peli tulossa

 
Helsinkiläisten edellinen ottelu St. Petersburg Valkyriesiä vastaan päättyi kovan väännön jälkeen Roostersin hyväksi. Pitkä pelitauko näkyi ottelussa erikoispelien haparointina. Lääkkeet haparointiin on löydetty ja Roosters-päävalmentaja Jarmo Lahti odottaa hyvää ottelua vahvistunutta Seinäjokea vastaan.

– Lisäsimme harjoittelua etenkin erikoisjoukkueissa tällä viikolla ja Anni ja Heli tekevät tarvittavat korjaukset viime pelissä havaittuihin ongelmakohtiin. On hienoa että Crocodiles on vahvistunut ja saadaan varmasti mielenkiintoinen peli.
 

 

Naisten Vaahteraliigan ottelu Roosters Women ja Seinäjoki Crocodiles Naiset kohtaavat Velodromilla sunnuntaina 23.7. kello 12:00 alkaen.

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat:  Jarmo Vehkomäki