Naisten Vaahteraliiga 2017: Roosters Women vs. Wolverines Ladies

4.8.2017
 

Kamppailu Helsingistä osa 2

 
Kamppailu Helsingin herruudesta Naisten Vaahteraliigassa jatkuu. Sunnuntaina Roosters Women saa vieraakseen Wolverines Ladiesin joukkueiden toisessa kohtaamisessa. Alkukauden ottelussa Roosters voitti selvin numeroin. Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti toteaa kuitenkin kehitystä tapahtuneen vastustajan otteissa ja se on otettu huomioon otteluun valmistauduttaessa.

– Wolverines on parantanut otteitaan kauden edetessä ja heillä on paljon kokeneita pelaajia. Olemme käyneet läpi heidän vahvuuksiaan ja valmistautuneet etenkin niitä vastaan.

Runkosarjan tilanne on voittajaa lukuun ottamatta auki ja Wolverinesilla on paljon pelissä Velodromilla. Wolverins-päävalmentaja Pekka Lamminsalo on panoksista huolimatta luottavainen joukkueensa iskukykyyn.

– Meillä on sunnuntaina mahdollisuus kahteen asiaan: kotiedun varmistaminen välierissä ja Roostersin täydellisen runkosarjan pilaaminen. Tappio edellisen pelin jälkeen oli kova, mutta se kasvatti meitä joukkueena ja tiedän, että sunnuntaina kentälle marssii aivan eri peto.
 

 

Roosters puolustus vs.  Wolverines hyökkäys

 
Roostersin puolustus on pitänyt vastustajan hyvin poissa maalialueeltaan alkukauden otteluissa. Paikallisvastustaja on puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanteen mukaan kehittynyt eteenpäin, ja tulee haastamaan Roosters-puolustusta Velodromille.

– Wolverines on ollut vahva tällä runkosarjan toisella kierroksella. Pelikaudella olemme hereillä miten vastustajien pelit kehittyvät. Korjaamme myös omia virheitämme ja teemme joka peliin sopeutukset vastustajan mukaan, sekä omiin vahvuuksiimme peilaten. Wolverines on heittopainotteinen joukkue ja tähän olemme valmistautuneet.

– Kun runkosarjan voitto ja kotietu välieriin on jo saavutettu, niin voimme lähteä paineettomasti peliin sunnuntaina. Tarkoitus on jakaa vastuuta myös vähemmän pelikentällä näkyneille pelaajillemme arvokkaan pelikokemuksen kartuttamiseksi, Harjanne suunnittelee peluuttamista sunnuntai-illalle.

Roostersin puolustusta vastaan pelattaessa Pekka Lamminsalo painottaa huolellisuutta pelivälineen kanssa.

– Aivan ensimmäinen asia on, että meidän on pidettävä pallosta huolta. Roosters on onnistunut käyttämään hyväkseen edulliset kenttäasemat pallonmenetysten jälkeen. Hyökkäyksen osalta menestys tulee sunnuntaina perustumaan siihen pystymmekö tekemään perusasiat hyvin. Mitään ihmeellistä taktikointikikkailua emme lähde tekemään vaan lähdemme siitä, että jokainen pelaaja voittaa sen oman kaksintaistelunsa.
 

 

Roosters hyökkäys vs. Wolverines puolustus

 
Valkyries ja Northern Lights ovat onnistuneet pitämään Roostersin hyökkäyksen vähillä pisteillä MM-tauon jälkeen. Pekka Lamminsalo pyrkii Wolverines-hyökkäyksen kanssa samaan.

– Kaikki lähtee Roostersin juoksuhyökkäyksen hidastamisesta ja räjähtävien heittopelien sulkemisesta. Puolustuksemme on pelannut tähän mennessä hyvän kauden, mutta etenkin MM-tauon jälkeen tuntuu, että palaset ovat alkaneet loksahtelemaan entistä paremmin paikoilleen.

Roostersin hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja ei ole ollut tyytyväinen hyökkäyksensä suoritusvarmuuteen, ja siihen täytyy saada parannusta.

– Hyökkäyksessä suoritusvarmuus pitää saada tasaisemmaksi. On tärkeää, että lähdemme pelaamaan joka yrityksellä oman tasoistamme fudista kovaa Wolverines-puolustusta vastaan, joilta löytyy sekä voimaa että nopeutta.

– Oulussa saimme lopulta taisteluvoiton koska joukkue teki töitä yhdessä, mutta aivan liian paljon pisteitä jätimme kentälle. Tässä on parannettava niin pelivalintojen kuin viimeistelynkin osalta. Sunnuntain ottelusta ei varmasti jännittäviä hetkiä ja kaksintaisteluita tule puuttumaan, Kivikataja ennakoi tulevaa kohtaamista.
 

 

Paljon onnistumisia jokaiselle pelaajalle

 
Sunnuntain paikallispeli on Roosters Womenin viimeinen ottelu Naisten Vaahteraliigassa. Vaikka sarja näytti alkukesästä pitkälle, on kesä vilistänyt Saga Bymanin silmissä nopeasti ohi.

– Kaksinkertaisena pelattava runkosarja vaikutti alkuun todella pitkältä, mutta ennen tätä viimeistä runkosarjaottelua tuntuu, että kausi on mennyt nopeasti. Joukkue on kehittynyt koko kauden ajan ja siksi onkin mahtavaa päästä vielä pelaamaan kovaa vastustajaa vastaan. Molemmissa joukkueissa on varmasti tehty töitä ja hiottu taktiikoita edellisen kohtaamisen jälkeen, joten odotettavissa on jälleen tiukkaa taistelua voitosta pallon molemmin puolin.

– Viimeiseen runkosarjapeliin haluan saada hyökkäykseen paljon onnistumisia jokaiselle pelaajalle itsevarmuuden lisäämiseksi. Hyvän hengen ja tekemisen meiningin pitäminen hyökkäyspelaamisessa on myös tärkeää, jotta sama rutiini tekemiseen kentällä säilyy myös pudotuspeleihin, pelirakentaja Carola Lindholm asettelee sunnuntain tavoitteita.

Paikallispeli ei hänelle aseta sen kummempia paineita.

– Itselleni ulkopaikkakuntalaisena paikalliskamppailu ei vaikuta peliin valmistautumiseeni juuri lainkaan, vaikkakin ilmassa on aistittavissa omanlaista jännitystä verrattuna muihin otteluihin. Myöskään meillä ei ole enää paineita kotiedun saamiseksi pudotuspeleihin, toisin kuin vastustajalla. Ottelu on minulle yksi muiden joukossa, jossa meidän pitää onnistua joukkueena, niin kuin tähänkin asti. Viimeviikonlopun virheet on pyritty korjaamaan harjoituksissa ja pelivideoita katsottu koko viikko. Odotan Wolverinesilta kovaa vastusta sunnuntain otteluun.

Sari Kuosmanen odottaa hyökkäyksessä edellistä ottelua tiukempaa vastusta.

– Valmistautuminen sujuu samalla tavalla kuin muihinkin peleihin. Wolvoilla loukkaantumiset näyttävät rokottaneen jonkin verran hyökkäystä. Puolustus on sen sijaan parantunut peliään koko kauden ja varmasti laittaa meidän hyökkäyksen uudella tavalla testiin.

– Odotan peliä jännityksellä, sillä vastassa on todella monipuolinen ja taitava joukkue. Pelaajalista on laaja ja joukkueessa taitaa olla myös liigan suurin maajoukkueurheilijamäärä. Wolverinesin hyökkäys ja erityisesti heittopeli on vaarallinen, eikä keskittymisen herpaantumiseen kentällä ole hetkeksikään varaa. Luotto Roosters -puolustukseen on kuitenkin vahva, Eveliina Mononen arvioi ottelun alkuasetelmia.

Hän on lähdössä peliin ilman ennakko asenteita rutiinivalmistautumisella.

– Peli tulee olemaan tiukka ja molemmat puolet antavat varmasti kaikkensa siitä huolimatta, että pelillä ei välitöntä vaikutusta loppukauteen ole. Peliin lähdetään niin sanotusti puhtaalta pöydältä, eikä kauden muiden pelien lopputuloksia kannata liiaksi tuijotella. Valmistautuminen ei eroa muista peleistä: videoiden katsomista ja ajatustyötä fyysisten treenien lisäksi.
 

 

Fyysinen vääntö Helsingin valtikasta

 
Vaikka kauden toiseen paikallispeliin lähdetään erilaisin panoksin Wolverinesin päävalmentaja Pekka Lamminsalo odottaa tiukkaa ottelua.

– Odotan kovaa taistelua Helsingin valtikasta pelin loppuvihellykseen saakka.

Myös Roosters-päävalmentaja Jarmo Lahti odottaa hyvää ottelua Velodromilla.

– Uskon että pelistä tulee taas kerran erittäin fyysinen vääntö.
 

 
Roosters Women ja Wolverines Ladies kohtaavat Velodromilla sunnuntaina 6.8. kello 17:00 alkaen.

Ottelutunnelmaan pääsemiseksi tarjolla on myös Roostersin ja Espoo Wolverinesin junioreiden ottelu U13 SM-sarjassa Velodromin ulkokentällä 14:00 alkaen.
 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen