Naisten Vaahteraliiga 2017: Seinäjoki Crocodiles Naiset vs. Helsinki Roosters Women

18.5.2017

Välierävastustajat kohtaavat

 
Välieräpari kohtaa uudelleen, kun Roosters Women matkustaa Seinäjoki Crocodiles Naisten vieraaksi Jouppilanvuoren tekonurmelle. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti peräkkäin. Sarjan viimeisellä kierroksella Roosters piti vastustajan poissa omalta maalialueeltaan, mutta välierässä Crocdilesin naiset kaatoivat kylmää vettä heti alussa helsinkiläisten niskaan. Vastustajan nopeasta maalista herännyt Roosters vei kuitenkin välierän selvästi nimiinsä.

Naisten Vaahteraliigan ensimmäisenkierroksen ottelussa helsinkiläiset punnersivat voiton St.Petersburg Valkyriesistä. Päävalmentaja Jarmo Lahti oli tyytyväinen puolustuksen pelaamiseen, mutta parannettavaa jäi Roosters-hyökkäyksen otteisiin toiseen peliin valmistauduttaessa.

– Valmistaudumme hyökkäyksen sekä puolustuksen kanssa hiomalla omia kuvioitamme ja ajoituksiamme, paljon peruspelien toistoa.  Viime pelissä puolustus oli jo kovassa iskussa, hyökkäystä pitää vielä säätää tehokkaammaksi.

Ensimmäisellä kierroksella Crocodiles Naiset kärsivät tappion Wolverines Ladiesiä vastaan. Pelattu ottelu auttaa puolustuksen koordinaattori Heli Harjannetta vastustajan arvioimisessa.

– Uskon, että Crocodiles hyökkäyksen pysäyttämiseen riittää oma hyvä peruspelaamisemme taso. Viime kierroksen pelin perusteella heidän hyökkäys pelaa edelleen paljon kahden keskushyökkääjän muodosta, haastaen linjan päätyjä ja heittäen lyhyitä ja keskipitkiä heittoja. Isossa roolissa tulevat olemaan mm. meidän uloimmat tukimiehet.

– Luotan Karoliina Holopaiselta ja Julia Turuselta löytyvän tulevassa pelissä tiukkaa ja kurinalaista puolustuspelaamista. Turunen onnistui viime kierroksella Valkyries-pelissä loistavasti, ollen puolustuksemme tehokkain taklaaja, Harjanne kiittelee.

­Ensimmäisestä ottelusta jäi paljon parannettavaa, mutta hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja uskoo pelirutiinin syntymisen auttavan osaltaan kuvioiden hioutumiseen.

– Ensimmäisen liigapelin jännittämisen jälkeen lähdemme hakemaan omalla peruspelillä voittoa Seinäjoelta. Haluamme keskittyä erityisesti ajoitusten ja viimeistelyn hiomiseen, niillä ratkaistaan peli.
 

 

Talvikauden ruosteet kolisteltu pois

 
Roosters Womenin laitahyökkääjistä Janna-Jemina Seiles sai parhaiten kuviot sovitettua yhteen pelinrakentajan kanssa. Kivikatajan tavoin hän arvioi pelijännityksen sijaan tulevan rutiinin.

– Ensimmäinen peli hoidettu pois alta ja sen myötä myös enimmät jännitykset. Duunia on kuitenkin tehtävä jatkuvasti ja omaa peliä pitää hioa, jotta saadaan esim. ajoitukset osumaan kohdalleen. Odotan tästäkin kovaa peliä, joten on pidettävä huolta siitä että oma valmistautuminen on tehty huolella. Pelissä pitää keskittyä viimeistelyyn ja siihen että tilanteet hoidetaan loppuun asti.

Keskushyökkääjä Else Suutarisen viime kausi päättyi alkuunsa loukkaantumisen takia. Nyt pelaaja on intoa puhkuen lähdössä viimein tositoimiin.

– Edessä on tosiaan ensimmäinen  kokonainen peli sitten syksyn 2015, joten palo kentälle on kyllä todella kova. Nyt kun on päässyt taas treeneihin kunnolla mukaan, niin muistaa miksi tätä hommaa tehdään. On tämä vaan niin kivaa. Tie takaisin kentälle on ollut pitkä ja aika kivinen, mutta kaikki se tulee unohtumaan hyvin nopeasti pelin tuomien onnistumisen fiilisten myötä. Parasta on palata kentälle tässä porukassa, kun voi luottaa jokaiseen 100% ja keskittyä täysin tekemään oman hommansa.

Suutarinen uskoo joukkueen parantavan otteittaan ensimmäisestä pelistä.

– Toiseen peliin on vähän helpompi valmistautua, sillä vastustajasta on jo jonkinlaista käsitystä ensimmäisen kierroksen videon perusteella. Toisaalta Crocojen riveistä puuttuivat vielä ranskalaisvahvistukset. Viime kaudellakin Suomessa pelannut Sylvie Aibeche tulee varmasti näkymään pallon molemmin puolin. Peliin valmistaudutaan luottavaisin mielin, sillä sekä hyökkäys että puolustus paransivat otteitaan ensimmäisen pelin edetessä, joten tästä on hyvä jatkaa. Myös Seinäjoki on saanut kaksi viikkoa aikaa hioa kuvioitaan, joten edessä on varmasti tiukkaa vääntöä jokaisesta jaardista.

Tukimies Hilkka Rahkonen odottaa seinäjokisilta yhtä tiukkaa vastusta kuin Pietarin suunnalta.

– Kauden ensimmäinen peli oli todella kova enkä odota Seinäjoelta yhtään vähempään. Siellä on kovia naisia vastassa varsinkin omalla pelipaikalla. Valmistautuminen menee vanhalla kaavalla videoita katsellen ja mentaaliharjoituksia tehden. Toinen peli on siltä osin ”helpompaa”, että on saanut jo vähän pelirytmiä käyntiin. Vastustajastakin on olemassa tuota videomateriaalia, että on vähän jotain käsitystä niiden pelityylistä.

– Toivottavasti ensimmäisestä pelistä uupuneet ulkomaanvahvistukset ovat saapuneet Seinäjoelle viikonloppuun mennessä, ja saataisiin nähdä minkälaista peliä siellä sitten saadaan aikaiseksi. Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvällä jännittävällä fiiliksellä lähdetään peliin. Molemmat joukkueet haluavat varmasti voittaa yhtä paljon joten tiedossa on kova peli, Rahkonen lupailee.

– Seinäjoki on uudistunut joukkue ja varmasti esim. Kaisa Carlsonin, Maarit Antilan ja Tiina Salon puuttuminen vaikuttaa. Keskushyökkääjäosasto on kova! Mielenkiintoista siis nähdä miten heittopeli toimii, vai jääkö vastuu etenemisestä keskushyökkääjille, ensimmäisessä pelissä vastustajan pallon kertaalleen itselleen napannut takapuolustaja Sari Kuosmanen pohtii.
 

 

Kovalla asenteella

 
Jarmo Lahden ollessa hoitamassa seuran puheenjohtajan tehtäviä, Roosters Womenin päävalmentajan velvollisuudet ja tehtävät hoitaa puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne. Hän odottaa lauantaina kentälle astuvan Roostersin lisäksi tiukan vastustajan.

– Crocodiles on varmasti hyödyntänyt viimeiset kaksi viikkoa harjoitusaikaa töitä tehden ja peli heilläkin on valmiimpaa kuin kauden avauskierroksella. Uskon että vastustaja tulee pelissä kovaa ja meidän on vastattava siihen kovalla asenteella.
 

 
Roosters Women pelaa seuraavan Naisten Vaahteraliiga-ottelunsa Seinäjoki Crocodiles Naisia vastaan lauantaina 20.5. Seinäjoen Jouppilanvuoren kentällä kello 12:00.
 

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Jarmo Vehkomäki