Naisten Vaahteraliiga 2017: Välierä, Roosters Women vs. Oulu Northern Lights

17.8.2017
 

Ilman voittoa ei ole huomista!

 
Naisten Vaahteraliigassa on koittanut ratkaisujen aika. Viikonloppuna edessä ovat välierät ja panoksena paikka loppuotteluun. Runkosarjan puhtaalla pelillä voittanut hallitseva mestari Roosters Women saa vastaansa neljänneksi sijoittuneen Oulu Northern Lightsin. Alkukauden ottelun 46 – 0 voittaneet helsinkiläiset saivat toisesta kohtaamisesta voiton mukaansa vasta hyökkäyskilpailun jälkeen ja varoituksen vastustajan päättäväisyydestä. Päävalmentaja Jarmo Lahti kehottaa pelaajiaan unohtamaan runkosarjan ja keskittymään tulevaan otteluun.

– Tulemme muistuttamaan joka harjoituksessa joukkuetta, kuinka tärkeä peli on kysymyksessä. Vaikka alkukausi on mennyt puhtaalla rekordilla, nyt se kaikki on pyyhitty pois ja tämä peli pitää pelata asenteella: Ilman voittoa ei ole huomista!

Maaottelutauon jälkeen helsinkiläishyökkäys on joutunut useimmissa otteluissa tekemään tosissaan töitä pisteiden eteen. Hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja ennakoi lauantaille samanlaista vastusta Northern Lightsin puolustuksen toimesta.

– Oulun fyysinen ja erinomaisesti valmennettu puolustus laittoi meidät koville edellisessä kohtaamisessa kotikentällään ja odotamme vastaavanlaista kovaa kamppailua myös välierässä. Meidän täytyy varmistaa omien vastuiden kautta pelaaminen koko pelin ajan sekä oikea-aikainen reagointi Oulun monipuolisen boksin käyttämiin aseisiin.

Northern Lightsin hyökkäys pisti myös Roosters-puolustuksen koville edellisessä kamppailussa.

– Kova joukkue on vastassa eikä helppoa tule olemaan. Valmistaudumme huolellisesti ja lisäämme yhden vaihteen silmään, koska peli välierissä on kerrasta poikki, tulos tai ulos. Säästelyyn ei ole syytä, Roostersin puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne painottaa.
 

 

Molemmilla joukkueilla voitontahto on kova

 
Välierän panokset maustavat tulevaa ottelua, mutteivät linjoissa pelaavan Riikka Koskenniemen mukaan vaikuta paljoa otteluun valmistautumiseen.

– Valmistaudun välieräpeliin kuten muihinkin tähän asti. Pienenä lisämausteena on halu antaa kaikkensa ja vähän enemmän, ettei tämä peli jää kauden viimeiseksi. Northern Lights on kova ja periksi antamaton joukkue, joten odotan tiukkaa peliä alusta loppuun.

Runkosarjan aikana joukkueet pyrkivät pitämään osan pelikuvioistaan piilossa, mutta keskushyökkääjä Else Suutarinen arvelee jotain uutta tarvittavan jo välierässä. Luotto omiin on kuitenkin kova.

– Valmistautuminen välierään ei juuri poikkea muihin peleihin verrattuna. Varmistetaan, että peruspaketti toimii ja kaikki tietävät omat vastuunsa. Pelivideoita on katsottu ja analysoitu niin omia kuin vastustajan suorituksia, jottei ainakaan toisteta samoja virheitä. Kun panoksena on paikka finaalissa, niin pelistä ei voi odottaa muuta kuin kovaa. Riskejäkin otetaan varmasti eri tavalla kuin runkosarjassa ja tarvittaessa heitetään ne viimeisetkin ylläriässät hihoista, joten oikeastaan mitä vain voi tapahtua. Luotan täysin meidän tiimiin ja valmennukseen, että osataan mukauttaa pelejä ja vastuita vastustajan kikkailuista huolimatta.

– Menttaalipuolella täytyy olla todella ylpeä meidän porukasta ja erityisesti siitä, että päät pidetään kylminä tiukoissakin tilanteissa. Niitä tiukkoja tilanteita on ihan varmasti luvassa, Suutarinen ennustaa.

Takapuolustaja Nana Olavuo toteaa joukkueella olevan selvät tavoitteet, mutta vastustaja on otettava tosissaan.

– Lauantain peliin lähdetään tietenkin voittamaan. Mitään ei kuitenkaan voi pitää itsestään selvänä, Oulu on todella kova vastus. Oletan kuitenkin meidän pelaavan paremmin kuin viime kohtaamisessa Oulussa. Emme pelanneet parasta peliämme silloin. Kotietu on tietysti merkittävä tekijä myös, mutta uskon Oulun kuitenkin pelaavan kovaa ja kurinalaista peliä niin kuin tähänkin asti.

Tukimies Anne Rasilahti arvioi edellisen kohtaamisen kaltaista kamppailua nähtävän myös lauantaina.

– Lauantain peliin valmistaudutaan samalla tavalla kuin kauden muihinkin otteluihin eli Hudl-videoita on tullut katseltua ja treeneissä hiotaan kuviot kuntoon, jotta ollaan lauantaina valmiita peliin Oulua vastaan. Viime ottelu Oulua vastaan oli todella tiukka ja odotettavissa on, että Oulu tulee lauantaina haastamaan meitä samalla asenteella kuin viimeksi Oulussa.
 

 

Missään ei anneta periksi

 
Lauantain ottelu on toiselle joukkueelle kauden viimeinen. Anne Rasilahti uskoo sen näkyvän myös kentällä.

– Panoksena on finaalipaikka ja molemmilla joukkueilla voitontahto on kova. Varmasti kovatasoinen ottelu luvassa lauantaina.

Myös Jarmo Lahti odottaa näkevänsä välieräjoukkueilta hienoja otteita ja peräänantamatonta asennetta.

– Oulu on osoittanut vahvuutensa ja vaarallisuutensa, uskon että molemmat joukkueet pelaavat kauden parhaan pelinsä ja missään ei annetta periksi.
 

 
Roosters Women ja Oulu Northern Lights kohtaavat Naisten Vaahteraliigan välierässä Velodromilla lauantaina 19.8. kello 14:00 alkaen.
 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Jarmo Vehkomäki