Naisten Vaahteraliiga 2018, Jälkipuheet: Helsinki Wolverines Ladies vs. Helsinki Roosters Women

13.6.2018
 

Lupaava alku

 
Roosters Women aloitti Naisten Vaahteraliigan tiukalla ottelulla paikallisvastustaja Wolverines Ladiesiä vastaan. Puoliaikajohdosta huolimatta Brahen Kentällä pelattu ottelu kääntyi lopulta Wolverinesin 20 – 8 voittoon. Tappiosta huolimatta peli antoi päävalmentaja Heli Harjanteelle hyviä viitteitä jatkokauteen.

– Hyvät tunnelmat jäi kuitenkin. Kova peli oli ja vastustaja oli tänään valmiimpi kuin me. Hyvä puoli on se että kautta on vielä paljon jäljellä ja ne jutut mitä me tänään missattiin saadaan kyllä korjattua tämän kauden aikana. Seuraavaksi me tullaan kovempaa. Työntäyteinen viikko on tulossa ja parannetaan tästä tulevaan Tampereen peliin. Hienoja onnistumisia puolustuksen puolella ja Janinan omat juoksut olivat hyviä. Tästä on hyvä jatkaa.

Roostersin kauden alla tapahtunut pelinrakentajan vaihtuminen on sujunut hyvin, eikä vaikuttanut pelin lopputulokseen liiemmälti. Hyökkäyksenkoordinaattori Teemu Kuusisto arvioi suuremman eron syntyneen vastustajan paremmasta valmiudesta otteluun.

– Pelinrakentajan kohdalta homma meni ihan ok. Toki tällä varoitusajalla heittopeli ei ollut niin uomissaan, mutta hyviä juoksuja sieltä tuli. Linjassa ehkä alkumatsista näki että vastustajat oli valmiimpia fyysisessä pelissä. Saatiin kyllä hyviä hyökkäysvuorojakin, mutta ei missään tapauksessa pelirakentajasta jäänyt kiinni. Siellä oli tosi kokenut puolustus vastassa ja hankala saada isoja pelejä breikkaamaan. Hyvin kuljetettiin hetkittäin palloa, mutta se ei tänään riittänyt.

– Ihan positiivisella fiiliksellä, että saatiin myös vähän hyvää treeniä. Varsinkin ensimmäisellä neljänneksellä vähän oppituntia siitä, kun vastustaja tuli lujempaa. Ei ihan blokeissa pystytty pysymään, mutta olen sinänsä tyytyväinen. Kausi on pitkä ja meillä on ollut pikku vastoinkäymisiä, mutta niiden taakse on turha mennä. Vastustaja tuli tänään kovempaa, Kuusisto tunnusti.

Roostersin puolustus katkaisi hyvällä menestyksellä vastustajan hyökkäysvuoroja ja Wolverines-päävalmentaja Pekka Lamminsalo harmittelikin omiensa virheitä.

– Meillä alkoi aika tahmaisesti. Meidän hyökkäys kyllä eteni pallon kanssa, mutta me annettiin palloa vähän turhaan (Roostersin) puolustukselle. Pallonmenetykset kostautui tuossa alkuvaiheessa ja siitä tuli myös Roostersin ensimmäinen maalikin. Se oli ensimmäinen asia mitä meidän piti lähteä korjaamaan.

– Mutta loppua kohden saatiin tuollaiset virheet vähennettyä, niin se alkoi rullaamaan aika hyvin meidän hyökkäyskin. Puolustus pelasi törkeän hyvän pelin koko ottelun ajan ja piti (Roostersin) hyökkäyksen kurissa aika hyvin, Lamminsalo jakoi myös kiitosta.
 

Kesä 2017 ja Anne Rasilahti Pick Six


 

Puolustukset pääosassa

 
Ottelun ensimmäinen puoliaika oli suurelta osin puolustusten hallintaa. Hyökkäykset saivat kuljetettua välillä pidempäänkin pelivälinettä eteenpäin, mutta pysähtyivät puolustusten toimesta yleensä lyhyeen. Toisella hyökkäysvuorollaan Wolverines sai kuljetettua pelivälinettä pikkuhiljaa kohti Roosters maalia, mutta Isabella Lievosen syötönkatko siirsi pelivälineen takaisin vierasjoukkueen haltuun.

Lentopotkuun päättynyt, omalta neljän jaardin linjalta lähtenyt, hyökkäys päästi Wolverinesin hyökkäysvuoron jatkamaan vain parinkymmenen jaardin päästä kohti Roosters-maalialuetta. Karoliina Holopainen kuitenkin taklasi pallon nopeasti irti, ottaen pallon takaisin joukkueelleen. Roosters sai hyökkäystään liikkumaan, mutta kummankin joukkueen seuraavat hyökkäysvuorot jäivät ilman tulosta.

Ottelun ensimmäinen pistesuoritus nähtiin, kun tukimies Anne Rasilahti viime kesän tapaan katkaisi Wolverines pelinrakentajan syötön ja palautti sen vastustajan maalialueelle. Lisäpisteyrityksen juoksi pelinrakentaja Janina Virtanen maalialueelle siirtäen vierasjoukkueen 0 – 8 johtoon. Seuranneessa aloituspotkussa pallo taklattiin irti Wolverines pelaajalta ja Janna-Jemina Seiles ehti ensimmäisenä peittämään pallon. Roosters ei kuitenkaan onnistunut käyttämään tilannetta hyväkseen, vaan Wolverines sai pelivälineen itselleen ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Heittopeleillä pelinrakentaja Minna Tiaiselta laitahyökkääjä Sanni Seppälälle Wolverines ehti viemään pallon Roosters-maaliin saakka. Seppälän onnistuttua lisäpistepotkussa joukkueet lähtivät väliajalle tilanteessa 7 – 8.

Toisen puoliajan Wolverines aloitti vahvalla vyörytyksellä kohti Roostersin maalia, mutta joutuivat tyytymään kenttämaaliyritykseen, mikä epäonnistui. Roosters-hyökkäys pysähtyi kuitenkin nopeasti ja Wolverines oli uudelleen matkalla kohti pisteiden tekoa. Sen onnistui jälleen estämään Isabella Lievonen toisella syötönkatkollaan kolmannen neljänneksen loppuhetkillä.

Neljännellä neljänneksellä Wolverines onnistui tekemään toisen maalinsa Tiaisen syötöllä Seppälälle ja lisäpistepotkulla kotijoukkue siirtyi 14 – 8 johtoasemaan.  Vaikka Roostersin hyökkäys sai palloa liikkumaan, ei tulosta syntynyt. Neljänneksen loppupuolella Wolverines pääsi vielä kerran Roosters-maalialueelle keskushyökkääjä Tytti Kuusisen juoksemana. Roostersin onnistuttua blokkaamaan lisäpistepotkun ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 20 – 8.
 

Hyvältä tuntui

 
Kaksi vuotta ehti kulua Janina Virtasen edellisestä ottelusta Roosters Womenin pelinrakentajana. Yllättävästä pelipaikanvaihdosta huolimatta, hän oli tyytyväinen tekemiseensä ja katsoo hyvillä mielin jo eteenpäin.

– Yllättävän hyvin. Kun alkujännityksestä pääsi eroon, niin se lähti kulkemaan. Selkeästi vielä tekemistä riittää, mutta hyvin pelattiin yhteen. Kohti seuraavaa matsia ja korjataan omat virheet. Keskitytään seuraavaan peliin, mutta hyvältä tuntui.

Tukimies Julia Turunen pohti pitkään jatkoaan amerikkalaisen jalkapallon parissa, mutta oli ottelun jälkeen erittäin iloinen päätöksestään jatkaa pelaamista.

– Ensimmäinen peli tälle kaudelle maistui suoraan sanottuna hemmetin hyvälle. Henkilökohtaisesti kevät on ollut melkoista vastoinkäymistä, mutta pitkien mietintöjen jälkeen päätin sitten tulla takaisin. Miksipä sitä heittää hienoa isoa asiaa elämästä pois, mikä saa itsen voimaan hyvin ja mikä tuo pelkkiä positiivisia asioita itselle. On saanut tämä laji jaksamaan aika hyvin tänä keväänä, että täällä ollaan taas. Pitämässä kivaa ja katsotaan mihin tiimin kanssa mennään.

– Tulos nyt oli valitettava, meni vieraille. Mutta hyvää peliä ja tästä jatketaan eteenpäin ja toivotaan että voitto tulee vielä. Mutta hyvää peliä kaiken kaikkiaan, saatiin nuorta verta kehiin ja kokeneet antaa vähän esimerkkiä, niin kyllä se siitä, Turunen tuumi.

Syksyllä joukkueeseen liittynyt Isabella Lievonen sai ensikosketuksensa Naisten Vaahteraliigan vauhdista. Kaksi syötönkatkoa näytti oman vauhdinkin riittävän peleissä.

– Hirveen kovaa he tulivat. En osannut oikein noin kovaa odottaa, mutta yritin pysyä perässä ja kaverit auttoi. Hyvä fiilis jäi ja reippaana uuteen peliin. Kokemusta sai paljon ja hirveä vauhti oli.

Puolustuksenlinjaa vahvistanut Laura Koivusaari on myös peliuransa alussa. Kouvola Indiansin kirjoilla oleva pelaaja poistui Brahen kentältä hyväntuulisena.

– Hyvät fiilikset jäi. Sain jopa peliaikaa ja tämä oli minun kolmas peli ikinä, että siihen nähden ihan tosi hyvät fiilikset jäi. Ja ens kerralla voitetaan. Minä olisin voinut vääntää ehkä kovempaa, mutta kokemus tekee mestarin.
 

Tampereelle

 
Roosters Women jatkaa Naisten Vaahteraliigaa seuraavaksi Tampere Saintsin vieraana. Ottelu pelataan Pyynikin Urheilukentällä jo ensi lauantaina 16.6. kello 16:00 alkaen.
 

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuva: Anna Tanskanen