Naisten Vaahteraliiga 2018: Roosters Women vs. Tampere Saints Naiset

19.7.2018

Tärkeää löytää hyvä rytmi

Kamppailu Naisten Vaahteraliigassa jatkuu lauantaina 21.7. Velodromilla Roosters Womenin saadessa vastaansa Tampere Saintsin naisten joukkueen. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Pyynikin urheilukentällä voitti Roosters, ja välieriin mieliäkseen olisi tamperelaisten voitettava Helsingissä.

– Tulevaan otteluun valmistaudutaan hyvällä treenaamisella ja keskittyneellä asenteella. Väliviikon jälkeen on tärkeä löytää ottelussa hyvä rytmi ja pelata keskittyneesti, Roosters Womenin päävalmentaja Heli Harjanne kuvailee otteluvalmistautumista heinäkuun helteessä.

Tampereella kotijoukkue onnistui toisen puoliajan alussa yllättämään Roosters Womenin, ja Harjanne haluaa puolustuksen huolellisella pelaamisella välttää Saints-hyökkäyksen pisteiden teon lauantain ottelussa.

– Edellisen kohtaamisen yllätys täytyy pitää mielessä ja puolustuksen takakentän pitää olla valppaana puolustamaan pitkiä heittoja puolustuksen takakentälle. Varsinkin pelinrakentaja Emilia Hartikaisen ykköskohde Suvi Mikkonen täytyy pelata huolellisesti peittäen.

Helsinkiläisillä pisteiden teko alkoi Tampereella toisella puoliajalla. Roosters Womenin hyökkäyksen koordinaattori Teemu Kuusisto odottaa hyökkäyksensä käynnistyvän ripeämmin tulevana lauantaina.

– Viime pelissä omaan tekemiseen uskominen toimi hyvin ja toisella puoliajalla homma lähti rullaamaan, vaikka ensimmäisellä puoliajalla emme maalialueelle päässeet. Saints tulee varmasti taas kovaa, mutta lähdemme luottavaisin mielin otteluun. Olemme saaneet hyökkäystä toimimaan kauden mittaan paremmin ja paremmin koko ajan, joten saamme varmasti koneen käyntiin nopeammin, kuin viime pelissä.

– Kun oma tekeminen on vahvaa, ei tarvitse kikkailla. Varmasti uusia mausteita nähdään taas hyökkäyspelissä, mutta perusta on edelleen sama mitä olemme talvesta asti rakentaneet, Kuusisto toteaa.

Innokkaasti taistelemaan voitosta

Pelinrakentaja Janina Virtanen ennustaa tasaista kamppailua joukkueiden tuntiessa toisensa alkukautta paremmin. Tavoite on kuitenkin Roostersin pelaajilla selvä.

– Lauantain ottelusta on varmasti tulossa tasainen taistelu, sillä molemmat joukkueet tietävät vähän mitä odottaa, ja ovat valmistautuneet siihen. Otteluun valmistaudutaan hiomalla pelikuvioita ja korjaamalla aiempia virheitä. Olemme lähdössä innokkaasti taistelemaan voitosta.

– Vapaa viikonloppu takana, joten kummallakin puolella on varmaan hiottu pelejä ja käytetty tämä ”ylimääräinen” aika hyväksi. Toisen peliä tunnetaan puolin ja toisin vähän paremmin, mutta pitää kuitenkin varautua siihen, että lisäksi jotain uutta saattaa tulla eteen, laitahyökkääjä Janna-Jemina Seiles ennakoi vastustajaa.

Hän on lähdössä otteluun rauhallisin mielin.

– Fiilikset ovat yhtälailla rauhalliset kuin aikaisemminkin, mitään erityistä jännitystä ei ainakaan vielä ole. Viimeiset päivät tulee varmasti käytettyä pelien läpikäymiseen ja miettimään millä yllättää tarvittaessa Saints-puolustuksen.

Lepoviikon jälkeen puolustaja Ronja Åkerblom lähtee pelaamaan loppuun asti hyvin valmistautunutta vastustajaa vastaan.

– Lauantaina luultavasti hyvin valmistautunut tamperelaisjoukko vastassa. Uskon Saintsin hakevan kauden ensimmäistä voittoa nyt lauantaina. Peliin lähdetään antamaan kaikkensa ja tekemään perusteellisesti ja kovaa loppuun asti. Väliviikon jälkeen on hyvä lähteä pelaamaan taas kunnolla levänneenä.

Hyökkäys aloitti pisteiden teon toisella puolikkaalla viime pelissä, miten käy tulevana viikonloppuna? Kuva: Sebastian Vilkman

– Kova ottelu tulossa. Se joukkue voittaa lauantaina, joka saa rytmistä kiinni ja saa koneensa hyrräämään varmasti, Roosters Womenin päävalmentaja Heli Harjanne ennustaa lauantain ottelun lopputulemaa.

Naisten Vaahteraliigan viidennen kierroksen ottelussa Roosters Women ja Tampere Saints Naiset kohtaavat Velodromilla lauantaina 21.7. kello 14:00 alkaen. Pääsyliput 5 euroa, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

Teksti: Pekka Lylyharju