Naisten Vaahteraliiga 2018: Tampere Saints Naiset vs. Helsinki Roosters Women

15.6.2018

Tulossa tiukkaa vääntöä boksissa

Lauantaina Roosters Women matkaa Pyynikin Urheilukentälle kauden toiseen otteluun Tampere Saintsin naisia vastaan.  Joukkueiden edellinen kohtaaminen kevään Diamond Bowlissa päättyi Roostersin niukkaan voittoon. Maanantain avausottelussa tuloksena oli tappio naapurijoukkue Wolverines Ladiesille ja Roosters Womenin päävalmentaja Heli Harjanne lähtee hakemaan parempaa lopputulosta Tampereelta.

– Edellisen pelin toteutusta lähdetään parantamaan lauantain peliin. Haluamme nousujohteista suorittamista.

Kevään kohtaamisessa Roosters-puolustus piti maalialueensa puhtaana ja ratkaisi ottelun jatkoajalla. Silloin otteluun valmistautumisen joutui tekemään silmät ummessa, mutta lauantain vastustajasta helsinkiläsispuolustusta koordinoivalla Heli Harjanteella on jo enemmän materiaalia käytettävissään.

– Ennen Diamond Bowlia ei ollut käytössä Saintsin pelivideota valmistautumisessa ja saatiin silti hyvin pidettyä peli maalittomana omalla peruspuolustamisella. Nyt on video katsottu ja sen perusteella tehty valmistautuminen otteluun. Tulee tiukkaa vääntöä boksissa, heittouhkaa unohtamatta.

Tampereen hyökkäyksen koordinaattori Ilkka Laitinen laittoi kevään ottelun ratkaisseen Sari Kuosmasen numeron muistiin. Laitinen uskoo joukkueensa olevan tulevan toisen kierroksen ottelussa jälleen valmiimpi kamppailemaan voitosta.

– Ensinnäkin emme voi menettää hyökkäyksessä palloa niin montaa kertaa kuin mitä nyt ollaan (menetetty). Voittoa varten meidän pitää valmistautua paremmin Roostersin vahvuuksiin ja heikkouksiin. Diamond Bowlissa keskityimme pääsemään oman pelikirjan ja uusien pelaajien kanssa liigavauhtiin. Itsellenikin on nyt harjoituspelin jälkeen jäänyt paremmin mieleen monta kovatasoista pelaajaa Roostersin puolustuksesta. Pystyn siten auttamaan pelaajia paremmilla pelikutsuilla. Erityisesti mieleen jäi #81, joka teki vaikutuksen hyvällä pelinlukutaidolla.

– Nyt on harjoitusottelut ja yksi liigapeli kaikilla alla, niin alkaa paremmin selviämään meidän tämän kauden hyökkäyksen identiteetti. Uskon että pystymme tasaisempaan suoritukseen Pyynikillä lauantaina, Laitinen toteaa ottelun lähtöasetelmista Saints-hyökkäyksen osalta.

Vastataan omalla fyysisyydellä

Toni Luomajoki ja Teemu Kuusisto toimivat 2015 naisten Euroopan mestaruuden voittaneen Suomen maajoukkueen puolustuksen- ja hyökkäyksenkoordinaattoreina. Lauantaina he asettuvat koordinoimaan toisiaan vastaan. Luomajoki hakee tamperelaisten puolustukseen parempaa suorittamista.

– Suorittamisen tasaisuutta ja kurinalaisuutta omissa vastuissa pitää parantaa Valkyries-pelistä. Meillä on kokoonpano hieman elänyt viime aikoina ja suoritusvarmuus pitää saada hyvälle tasolle. Toki valmistaudutaan Roostersin hyökkäyksen erikoisuuksiin, mutta oma tekeminen edellä mennään tähän peliin valmistauduttaessa. Kaksinkamppailut täytyy voittaa.

– Diamond Bowlissa emme olleet valmistautuneet Saintsin puolustusta varten erikseen, joten nyt meidän on helpompi toki lähteä peliin, kun meillä on heistä nauhaa. Mutta kyllä nämä pelit kuitenkin viime kädessä ratkotaan kentällä, eikä paperilla. Saints pelasi hyvin ja aggressiivisesti ensimmäisessä kohtaamisessa. Nyt meidän pitää pystyä vastaamaan siihen omalla fyysisyydellä, Rooster-hyökkäyksen koordinaattori Teemu Kuusisto edellyttää pelaajiltaan.

Punaisessa leirissä iloittiin Sari Kuosmasen kuljetettua pallon maalialueelle asti huhtikuisessa Diamond Bowlissa. Kuva: EkiTee Photography

Sinnikkyyttä ja voitontahtoa tarvitaan

Sanna Honkanen nauttii, kun vihdoinkin pääsee pelaamaan kunnolla. Hänellä on mielessä ystävällishenkinen kohtaaminen Saints-puolustuksenlinjan Milena Abbas Mamoden kanssa.

– Todella kivaa päästä heti uudestaan pelaamaan, kun kauden alku oli näin myöhään. Muutama päivä kehon huoltoa ja peliin valmistavia treenejä ja taas mennään. Saintsilla on todella laaja pelaajarosteri ja useita maajoukkuepelaajia. Ovat saaneet hyvin treenattua kautta varten, joten tulevat varmasti kovempaa lauantaina, kuin Diamond Bowlissa. Odotan peliä todella paljon, kun pääsee taas vääntämään ja painimaan linjassa Saintsissa pelaavan ystäväni Milenan kanssa.

– Lauantain pelistä odotan erittäin fyysistä kamppailua. Heillä on monipuolinen hyökkäys, hyvin heittävä pelinrakentaja ja vahvoja keskushyökkääjiä, Wolverines Ladiesia vastaan taklausvoimaansa näyttänyt Karoliina Holopainen kuvailee seuraavaa vastustajaa.

Keskushyökkääjä Satu Suninen liittyy Kouvolan suunnalta täydentämään Roosters Womenin juoksuvoimaa. Vaikka hänellä ei vielä ole kokemusta vastustajsta, luottaa hän oman joukkueen kykyyn vastata tamperelaisten juoniin.

– En itse pelannut vielä Diamond Bowlissa, joten sen perusteella en oikein osaa sanoa Saintsista mitään sen kummempaa. Heillä on iso rosteri ja paljon hyviä pelaajia, mutta kyllä sitä taitoa ja osaamista löytyy meiltäkin.

Saintsin laaja pelaajarinki tulee vaatimaan Roosters Womenin pelaajilta sitkeyttä ja kestävyyttä arvioi linjoissa pelaava Merle Ziemann.

– Saintsilla on hyvä valmennus ja monipuolinen sekä motivoitunut pelaajisto. Mielenkiintoiseksi kamppailun tekee se, että molemmilla joukkueilla on tappio alla kauden avausottelussa. Sinnikkyyttä ja voitontahtoa tarvitaan, että jaksaa vääntää loppuun asti jo toisen ottelun samalle viikolle. Etenkin, kun vastustajalla on rosterissaan huomattavasti enemmän laajuutta vaihtaa kentälle tuoreita tekijöitä.

– Odotan jännää ja tasaista ottelua, kovaa vääntöä ja monien vanhojen pelikavereiden ja toisaalta uusien tulokkaiden kohtaamista, hän summaa odotuksensa.

Roostersin RB Mari Jääskelä Saintsien puolustuksen linjassa pelaavan Milena Abbas Mamoden kynsissä. Kuva: EkiTee Photography

Kovat pelit alla

Molemmilla joukkueilla on niukka tappio tiukoista otteluista takanaan. Heli Harjanne ennakoi myös lauantain ottelusta muodostuvan tasaisen väännön otteluvoitosta.

– Saintsilla ja meillä kovat pelit alla edelliseltä kierrokselta. Mielestäni molemmilla joukkueilla on yhtäläiset mahdollisuudet voittaa ottelu. Päivän kunto ja suorittamisen terävyys ratkaisevat kentällä paljon ja se, miten joukkueiden valmennukset ovat saaneet vietyä joukkueidensa pelaamista eteenpäin viikolla.

Saints Naiset saavat Roosters Womanin vieraakseen Pyynikin Urheilukentälle lauantaina 16.6.. Aloituspotku Tampereella potkaistaan kello 16:00.

Teksti: Pekka Lylyharju