Naisten Vaahteraliiga 2018: Terveiset Tampereelta

20.7.2018

Kamppailu Naisten Vaahteraliigassa jatkuu lauantaina 21.7. Velodromilla Roosters Womenin saadessa vastaansa Tampere Saintsin naisten joukkueen. Tamperelaiset hakivat jo kevään Diamond Bowlissa ensituntumaa Velodromin sametinpehmeään tekonurmeen, joten aivan sokkona ei Helsinkiin tarvitse saapua. Joukkueiden ensimmäisen Naisten Vaahteraliiga -kohtaamisen Pyynikin urheilukentällä voitti Roosters, ja välieriin mieliäkseen olisi tamperelaisten voitettava Helsingissä.

Saints pääsi kokeilemaan Velodromin viheriötä jo keväisessä Diamond Bowlissa. Nyt on edessä uusi yritys! Kuva: Anu Tiilikainen/Hilarious Hobbit

Seuraavassa Tampere Saintsin päävalmentaja Jussi Honkosen tunnelmia ottelun alla:

Toiseksi viimeinen peli runkosarjassa ja teillä on pakkovoiton paikka, mikäli mielitte päästä välieriin. Millä miettein valmistaudutte lauantain peliin?

– Tämä pakkovoitto ei tuo meille mitään paineita. Tämän kauden kantavana teemana on ollut kokemuksen hakeminen ja pelaajien kehittäminen. Välieriin pääseminen on edelleen mahdollista ja on hienoa, että siitä pääsemme vielä taistelemaan.

Edellisessä kohtaamisessa saitte pidettyä Roostersin kurissa ensimmäisen puoliajan. Mitä Saints-puolustuksen on tehtävä pysäyttääkseen Roosters-hyökkäyksen?

– Puolustuksemme onnistui edellisessä kohtaamisessa erinomaisesti. Puolustus pystyi pysäyttämään ensimmäisellä puoliajalla kukottarien vahvan juoksupelin ja koko ottelussa vastustajalta ei onnistunut yksikään heittopeli. Kyse ei olekaan siitä mitä puolustuksen pitää tehdä vaan siitä, että hyökkäyksemme on pitkillä hyökkäysvuorilla annettava puolustukselle aikaa levätä.

Tampereella onnistuitte kertaalleen ohittamaan Roostersin hyökkäyksen. Mitä Saints-hyökkäyksen on tehtävä ohittaakseen Roosters-puolustuksen Velodromilla?

– Roostersin vahvaa puolustuksen boksia vastaan emme saaneet juoksupeliämme toimimaan. Tämän kautta emme pakottaneet puolustusta keskittämään lisävoimia juoksun pysäyttämiseen ja heittopeli vaikeutui. Nyt pyrimme iskemään hieman uusilla ”kikoilla” kukottarien puolustuksen kimppuun ja lauantaina näemme, miten tämä onnistuu.

Minkälaista ottelua odotat Velodromilla nähtävän?

– Näemme lauantaina Velolla varmasti kaksi taistelevaa joukkuetta. Toivotaan, että ennakkoon luvatut hirmumyrskyt eivät iske pyhättöön ja saamme pelattua ottelun ilman luonnonvoimien sekaantumista.

Naisten Vaahteraliigan viidennen kierroksen ottelussa Roosters Women ja Tampere Saints Naiset kohtaavat Velodromilla lauantaina 20.7. kello 14:00 alkaen. Pääsyliput 5 euroa, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi.

Teksti: Pekka Lylyharju