Naisten Vaahteraliiga, SM-finaali 2017: Jälkipuheet, Roosters Women vs. Wolverines Ladies

3.9.2017
 

Roosters Women SM-hopeaa

 
Roosters Womenin hienosti sujunut Naisten Vaahteraliiga-kausi jäi viimeistä silausta vaille mestaruuden livettyä paikallisvastustaja Wolverines Ladiesille. Myyrmäessä pelattu SM-finaali päättyi lopulta selviin 6 – 17 lukemiin tulostaululla. Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti varoitti vastapuolen valmennuksen saattavan tuoda jotain uutta, mutta ottelu ratkesi lopulta kuitenkin omiin virheisiin ja vastustajan parempaan suorittamiseen.

– Eivät välttämättä olleet keksineet mitään uutta, mutta he toteuttivat hyvin omaa pelisuunnitelmaansa. Me annettiin muutama virhe ja he pääsivät rankaisemaan niistä välittömästi. Me ei pelattu ihan niin kuin olisi pitänyt.

Kauden aikaisemmissa otteluissa Roostersin puolustus onnistui pitämään vastustajat hyvin omalta maalialueeltaan. Lauantaina se ei onnistunut yhtä hyvin vahvasta esityksestä huolimatta, osin tukalista kenttäasemista alkaneista puolustusvuoroista johtuen. Puolustuksenkoordinaattori Heli Harjanne joutui tässä ottelussa myöntämään vastustajan paremmuuden.

– Tänään puolustus läpäistiin. Urheilu on tätä. He tulivat kovaa ja meillä ei tänään rahkeet riittänyt. Parempi voitti, ei siinä mitään epäselvää. Tällaista tämä on, urheilu. Mutta uusia kausia ja uusia mahdollisuuksia tulee.

Roosters hyökkäys sai siirrettyä palloa välillä hyvin eteenpäin, mutta viimeistely jäi uupumaan. Finaalin lopputulos ei ollut miellyttävä, mutta hyökkäyksenkoordinaattori Anni Kivikataja kiittää joukkueensa pelaajia hienosti tehdystä työstä kauden aikana.

– Tänään tällainen lopputulos, mutta se ei vähennä yhtään kuinka ylpeä olen jokaisesta pelaajasta meidän joukkueessa. Kaikki ovat tehneet koko kauden mielettömän hyvää duunia. Vastustajan puolustus ei tehnyt mitään sellaista mitä ei olisi odotettu, mutta tänään vaan ei loksahtanut kohdilleen. Valitettavasti näin tällä kertaa ja huonolle joukkueelle ei missään nimessä hävitty.
 

 

Takaa-ajo jää vajaaksi

 
Ensimmäinen neljänneksen aikana nähtiin hieman epätavallisesti vain kaksi hyökkäysvuoroa, kummankin joukkueen pitäessä pelikellon käynnissä. Ottelu eteni tasaväkisesti hyökkäysvuorojen vaihtuessa joukkueelta toiselle. Ensimmäisiä pistesuorituksia saatiin odottaa puoliajan loppupuolelle. Ensin Wolverinesin pelinrakentaja Minna Tiainen onnistui syötössä Sanni Seppälälle Roosters maalialueelle ja Seppälä siirsi lisäpistepotkulla joukkueensa 0 – 7 johtoon. Wolverines sai vielä yhden tilaisuuden puoliajan loppusekunneilla ja Seppälän potkumaali kasvatti puoliaikajohdoksi 0 – 10.

Toisella puoliajalla Roosters-puolustus pysäytti Wolverinesin ensimmäisen hyökkäysvuoron. Sanni Seppälän lentopotku laittoi Roostersin syvälle omalle alueelleen. Wolverinesin puolustuksen pysäyttäessä vastustajan etenemisen, epäonni Roostersin lentopotkussa antoi heille hyvät lähtöasemat omalle hyökkäysvuorolleen.  Wolverines-hyökkäys käytti tilanteen hyväksi ja teki toisen maalin Katja Riihiahon juoksulla. Seppälän lisäpisteellä tulostaululle merkittiin 0 – 17.

Roosters ei luovuttanut. Maija Turpeisen hyvän palautuksen jälkeen joukkue eteni pääosin Jenni Lindénin kannoin kahdeksan jaardin päähän vastustajan maalialueesta. Hyökkäysvuoron viimeisteli Carola Lindholmin syöttö Nana Olavuolle Wolverines-maalialueelle. Kahden pisteen lisäpisteyrityksen epäonnistuttua tilanteeksi oli kaventunut 6 – 17. Roosters-puolustuksen pakotettua vielä kahdesti Wolverinesin lentopotkuun, hyökkäys pääsi yrittämään pisteiden tekoa, muttei enää päässyt 13 jaardia lähemmäksi Wolverines maalia.
 

 

Me ei pelattu omaa peliä

 
Loppuottelun parhaimmaksi pelaajaksi nimetty Wolverinesin Sanni Seppälä keräsi pisteiden teon lisäksi neljällä kiinniotolla 83 jaardia. Wolverinesin parhaaksi pelaajaksi nimettiin pelinrakentaja Minna Tiainen. Tiaisen 14 onnistuneella syötöllä merkattiin tilastoihin maalin lisäksi 142 jaardia.

Roostersin parhaimmaksi pelaajakasi nimettiin keskushyökkääjä Jenni Lindén. Hänen tilastomerkinnöistä löytyy 32 kannolla 167 jaardia. Lindén harmitteli ottelun jälkeen kesken jääneitä hyökkäysvuoroja.

– Tällainen tulos tänään, Wolvot oli parempia. Ei me huonosti pelattu, mutta me ei pelattu omaa peliä. Viimeistely puuttui ja tämä on tulos. Ei saatu tiukoissa paikoissa niitä jaardeja mitä olisi pitänyt.
 

 

Pirkkola kutsuu

 
Kausi 2017 on taputeltu. Vaikka mestaruus jäi lauantai-iltana uupumaan, mahtuu kauteen monia huippuhetkiä, hienoja yksilösuorituksia ja tiukkoja voittoja joukkueena. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja pienen hengähdystauon jälkeen alkaa Jarmo Lahden johdolla valmistautuminen ensi kesää varten.

– Ensi vuonna uudestaan! Kahden viikon päästä aloitetaan treenit.

Jenni Lindénkin aikoo olla paikan päällä.

– Pirkkola alkaa parin viikon päästä.
 
Naisten Vaahteraliigan kausi 2017 on ohi. Roosters Women kiittää lämpimästi kannattajiaan kaudesta. Toivottavasti näemme ensikaudella uudelleen.
 
Ottelun tilastot
 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen