Naisten Vaahteraliiga, SM-finaali 2017: Roosters Women vs. Wolverines Ladies IV

1.9.2017
 

Rooster Women, Kapteenit

 
Naisten Vaahteraliigassa on loppuhuipennuksen aika. Lauantaina Myyrmäen Urheilupuiston stadionilla SM-finaalissa kohtaavat runkosarjan voittaja Roosters Women ja Wolverines Ladies. Kauden kolmas paikallisottelu määrittelee Suomen mestarin lisäksi palkintokaapin paikan Helsingissä. Roosters Womenin kapteeneiksi kaudelle 2017 nimetyillä tukimies Anne Rasilahdella, keskushyökkääjä Else Suutarisella, keskushyökkääjä Jenni Lindénillä ja takapuolustaja/laitahyökkääjä Sari Kuosmasella on edessään kauden viimeinen kolikonheitto ja viimeinen kannustus joukkuetovereilleen kamppailussa mestaruuspokaalista.

– Runkosarja oli meidän osalta kokonaisuudessaan hyvä, vaikkakin notkahduksiakin tuli. Hyökkäyksen osalta alkukausi oli varmaa ja vahvaa pelaamista. Kisatauon jälkeen oli taas vähän ailahtelevampaa, mutta pystyttiin kuitenkin pitämään oma peli kasassa. Meidän puolustus on pelannut mahtavan kauden, jälleen kerran! Vastustajajoukkueet ovat mielestäni nostaneet tasoa kauden edetessä ja ovat pystyneet antamaan hyvän pelivastuksen, Jenni Lindén muistelee vielä runkosarjaa.

Ottelut Oulu Northern Lightsia vastaan ovat painuneet vahvasti hänen muistoihinsa.

– Kohokohtia on monia – itselleni on jäänyt mieleen Oulua vastaan pelatut pelit. Oulussa pelattu kutkuttavan jännittävä hyökkäyskilpailutrilleri, jonka jouduin valitettavasti seuraamaan sivusta loukkaantumisen takia ja Helsingissä pelattu välierä, jossa peli saatiin kulkemaan ja voitontahto oli käsin kosketeltavissa – koko joukkueella.

Oulu nousee ensimmäisenä myös Sari Kuosmasen mieleen runkosarjasta.

– Kyllä Oulu-pelin jatkoaika nousee tällä hetkellä kuumottavimpana tilanteena. Kaikkiaan tiukkojen pelien onnistumiset, niin joukkueena kuin yksilötasolla, jäävät vahvimmin mieleen.

– Naisten Vaahteraliiga oli ehkä tasaisempi ja mielenkiintoisempi kuin vuosiin ja sijat 2. – 4. ratkesivatkin vasta viimeisellä kierroksella. Myös otteluiden lopputulokset olivat erityisesti maajoukkuetauon jälkeen paljon tiukempia, mikä on hyvä juttu sarjan kehityksen ja kiinnostavuuden kannalta, Else Suutarinen on tyytyväinen sarjan tasaisuuteen.

– Runkosarjasta jäi hyvät fiilikset. Kovatasoisia otteluita jokaista joukkuetta vastaan ja paljon tiukkoja pelejä. Runkosarjan voitto oli hieno saavutus joukkueelta. Itsellä kohokohta oli välieräottelun voitto Oulua vastaan ja ensimmäistä kertaa finaaliin pääseminen, Anne Rasilahti listaa tähän mennessä kohdalle osuneita kauden kohokohtia
 

 

Kovin mahdollinen vastus

 
Joukkueet ovat kauden aikana kehittäneet peliään ja Sari Kuosmanen arvelee vastustajan pitäneen vielä jotain piilossa loppuottelua varten.

– Wolverines on uutena joukkueena kirinyt koko kauden vaikeuksien kautta finaaliin ja on varmasti nälkäinen haastaja. Jotain yllätyksiä on varmasti luvassa finaaliin, sitä en epäile. Varteenotettavista pelaajista puolustuksen näkökulmasta nostaisin laitahyökkääjä Kirsti Nirhamon.

Monipuolinen vastustaja haastaa Anne Rasilahden pysymään terävänä koko ottelun ajan.

– Vastassa on joukkue, josta löytyy paljon kokemusta ja monipuolisuutta. Wolverinesin hyökkäyksestä löytyy useita taitavia laitahyökkääjiä ja heittopeli on ollut toimivaa. Lisäksi luvassa on varmasti vahvaa juoksupeliä. (Minna) Tiainen on pelinrakentajana onnistunut kauden aikana heittopelaamisessa ja laitahyökkääjäosastolla on varmoja kiinniottajia. Nirhamo haastaa nopeudellaan ja mielenkiinnolla odotan myös Hakkaraisen peliotteita uudella pelipaikalla hyökkäyksessä.

Jenni Lindén odottaa vastustajan tulevan lauantaina vauhdilla päälle ja jaardien olevan kovan työn takana.

– Wolvot tulee pistämään kapuloita rattaisiin rytinällä eikä varmasti anna jaardeja helpolla. Heillä on kova tahto viedä Helsingin mestaruus omaan nimiinsä ja uskonkin, että yritystä varten on laitettu vitosvaihde päälle. Ollaan toki pelattu Wolvoja vastaan jo kahdesti ja tiedetään vähän mitä odottaa. Vastapuolella on monia varteenotettavia ja vaarallisia pelaajia, mutta jos yksi pitää nostaa niin Emmi Järn olisi valinta.

– Varmasti kovin mahdollinen vastus, josta löytyy reilusti taitoa ja kokemusta ympäri kenttää. Erityisesti kokenut linja pelaa hyvin kurinalaisesti ja täysillä pitää mennä, jotta saadaan juoksuväyliä avattua, Else Suutarinen myötäilee Lindénin ajatuksia vastustajasta.
 

 

Kauden jännittävin peli, joka ei jätä ketään kylmäksi

 
Kauden viimeinen peli ja palkintona oleva Suomen mestaruus antavat oman värinsä ja mausteensa lauantaina Myyrmäessä pelattavaan otteluun. Sari Kuosmanen arvioi konkarin varmuudella mitä finaalissa on odotettavissa.

– Epäilemättä tiukka peli tulossa. Voittamiseen tarvitaan paineen sietoa, varmaa suorittamista ja myös ripaus hyvää tuuria.

– Voittamiseen vaaditaan oman pelin pelaamista. Uskon, että pelaamalla sillä tasolla millä Roosters-naiset on, pystytään pitämään mestaruus meidän nimissä. ”Takki auki”-asenteella ja ylilatautumisella peli menee pilalle. Finaalista tulee kauden jännittävin peli, joka ei jätä ketään kylmäksi, Jenni Linden ennakoi finaali-iltaa.

Paremmin finaalin olosuhteet hallitseva joukkue on Else Suutarisen mielestä vahvoilla.

– Pelistä tulee todella tiukka vääntö, se on aivan varmaa. Todennäköisesti mennään hyvin pienellä piste-erolla. Voiton tulee viemään se joukkue, joka pystyy suorittamaan kurinalaisesti ja omalla tasollaan finaalin tuomasta jännityksestä ja paineesta huolimatta.

– Finaaliotteluun valmistaudutaan hyvin ja samalla kaavalla kuin muihinkin otteluihin tällä kaudella. Keskitytään ja luotetaan omaan tekemiseen joukkueena. Jokainen hoitaa omat vastuut kentällä ja tilanteet pelataan yhdessä joukkueena loppuun asti. Luvassa on varmasti tiukka ottelu ja hieno ottelutapahtuma, Anne Rasilahti lupaa.

Hän kehottaakin kaikkia saapumaan paikanpäälle katsomaan kamppailua.

– Nyt viimeistään olisi aika ihmisten tulla katsomaan, miten kovalla tasolla naisjenkkifutista Suomessa pelataan!
 

 
Naisten Vaahteraliigan SM-finaalin Helsinki Roosters Women vs. Helsinki Wolverines Ladies aloituspotku potkaistaan lauantaina 2.9. kello 18:00 Myyrmäen Urheilupuiston stadionilla.
 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Eki Tanskanen