NVL 2019: Roosters Women vs. Tampere Saints Naiset, alkulämmöt

11.5.2019

Raikasta ja rohkeaa jenkkifudista

Sunnuntaina on vihdoin aika karistella viimeisetkin pölynrippeet talven jäljiltä. Naisten Vaahteraliigan avauskierroksella Roosters Womenin vieraaksi Helsingin Velodromille saapuu Tampere Saints. Viime kaudella joukkueet kävivät tiukkoja kamppailuja kevään Diamond Bowlistä lähtien. Helsinkiläisten päävalmentaja Jesse Jalo odottaa jatkoa ensi sunnuntaina. Jalo pyrkii rohkealla pelaamisella saamaan onnistumisia laajalla rintamalla.

– Uskon, että Tampere tulee pelaamaan kovaa ja fyysistä fudista. Heillä on hyvä boxi kummallakin puolen palloa, ja me lähdetään sitä haastamaan erilaisin keinoin. Me luotamme omaan yksinkertaiseen pelisysteemiin ja lähdetään rohkeasti kokeilemaan. Pelaamaan raikasta ja rohkeaa jenkkifudista. Hyökkäyksessä koetamme saada heittopelin kulkemaan, se helpottaa boxipelaamista huomattavasti. Onnistuessamme siinä vastustaja joutuu levittämään puolustustaan, ja se taas avaa meidän pallonkantajille isompia väyliä juosta pallon kanssa. Pyrimme ruokkimaan kaikkia laitahyökkääjiä ja pallonkantajia ja saamaan heille onnistumisia heti kauden alkuun ja sitä kautta hyvän driven päälle.

Mahdollisuus tehdä viimeisiä viilauksia myös toista joukkuetta vastaan pelaten on antanut Saints-päävalmentaja Panu Hämäläiselle luottamusta kauden avaukseen vaihtelevan harjoittelukauden jälkeen.

– Valmistautuminen otteluun ja ennen kaikkea kauteen on mennyt vaihtelevasti. Off-season on sisältänyt niin hyviä kuin hieman huonompiakin jaksoja. Kevät on tuonut hieman kolhuja pelaajistoon ja emme pääse otteluun aivan halutulla kokoonpanolla. Tästä huolimatta mieli on levollinen ja ennen kaikkea odottava. Pääsimme kaksi viikkoa sitten pelaamaan scrimmagen Raision (West Coast Phoenix) kanssa ja viime viikot olemme keskittyneet korjaamaan siellä huomattuja virheitä.

Janina Virtanen toimitti viime vuonna onnistuneesti pelinrakentajan virkaa, ja jatkaa tänä vuonna samalla pelipaikalla.
Kuva: EkiTee Photography

 

Luvassa tiukkaa ja kovaa vääntöä

Roosters Womenin pelaajat odottavat jo malttamattomina kauden avauspotkua. Hyökkäyksen linjan keskellä jo viime kaudella aloitussyötöistä vastannut Heli Rontu veikkaa lujaa vääntöä viimevuotiseen tapaan.

– Valmistaudun kauden avausotteluun tamperelaisia vastaan odottavaisin mielin. Viime kauden kohtaamiset joukkueidemme välillä olivat tiukkoja, vaikkakin veimme peleissä voitot. Uskon siis myös tämän ottelun tulevan olemaan tiukkaa vääntöä, ja nähtäväksi jääkin millainen kehittynyt Saints on meitä vastassa sunnuntaina.

Helsinkiläisten nuorimpiin kuuluva toisen polven pelaaja Matilda Lievonen kävi jo viime kaudella hakemassa tuntumaa naisten tasolla. Lisää vastuuta hamuava pelaaja uskoo joukkueensa olevan valmis kauden vääntöihin.

– Sunnuntain peliin menossa hyvillä mielin, vähän ehkä jopa jännittää. Kovaa on valmistauduttu koko off-season, joten uskon koko joukkueen olevan hyvissä valmiuksissa. Odotan hyvän näköistä pelaamista sekä omalta että vastustajajengiltä. Tampereelta erityisesti odotan monipuolista ja kovaa pelaamista, sekä hyvän vastuksen kauden avaukseen.

Roosters Womenin kausi alkaa Helsingin Velodromilla sunnuntaina 12.5. kello 15:00 Tampere Saintsia vastaan, liput 5 €.

Amerikkalainen jalkapallo on parasta kentänreunalta nähtynä. Mikäli et pääse paikan päälle, voit osallistua pelitunnelmaan live-streamin välityksellä, tai kerrata pelin kohokohtia, Solidsportin Roosters-kanavalla. Liittymällä kannattajajäseneksi näet kaikki Roosters Womenin ja Roosters junioreiden kotipelit viiden euron kuukausihinnalla – yksittäisen pelin tilaajille hinta on kolme euroa per peli.

Teksti: Pekka Lylyharju