NVL 2019, Roosters Women vs. Trojans Women, jälkipuheet

21.5.2019

Ei epäselvyyksiä

Roosters Womenin toinen ottelu Naisten Vaahteraliigassa päättyi Trojans Womenin selvin numeroin 0 – 56 ottamaan voittoon. Helsinkiläisten hyökkäys oli vaikeuksissa vastustajan puolustuksen kanssa ja Roosters Womenin päävalmentaja Jesse Jalo myönsi joukkueensa olleen altavastaaja.

– Tänään tuli oikein sillain turpaan, että tukka lähtee. Hävittiin reilusti paremmalle joukkueelle. Eiköhän sitä seuraavaan peliin tulla vähän erilaisella ilmeellä. Opittiin paljon omista pelaajista tänään lisää. Meillä oli ihan hyviä draiveja, mutta ei saatu vaan tänään loppuun asti. Parempaa onnea seuraavalla kerralla. Onnittelut Turulle, hieno peli!

Ottelun lopputuloksesta huolimatta Trojans Womenin päävalmentaja Pauli Ojaselle toinen luku aiheuttaa huolia.

– No numerot ovat selkeät. Meillä isoin numero on varmaan loukkaantumiset. Niitä meillä on ollut ja nyt tuli lisää. Saa nähdä mihin tämä lähtee kaatumaan. Onneksi jokainen joka meillä on nyt pihalla, on tulossa takaisin jossain vaiheessa kautta. Näistä uusimmista ei tietenkään tiedä.

Vaikka Ojanen näkee joukkueensa parempana, hän toteaa myös laajan pelaajaringin auttavan.

– Vaikea voitto, numerot eivät ehkä kerro totuutta. Tuo loppu nyt repesi ihan totaalisesti käsiin ja siinä tuli isoja pelejä, peleillä millä ei pitänyt tulla. Mutta kyllä me minun mielestä oltiin selkeästi parempi. Meillä on kuitenkin niin laaja rosteri, pitää pelata (vain) yhteen suuntaan pääsääntöisesti. Nyt en tiedä jatkosta, mutta katsotaan mihin menee.

Roostersin puolustus onnistui hidastamaan vastustajan hyökkäystä, mutta pysäyttäminen kävi ottelun loppua kohti vaikeammaksi. Puolustuksen koordinaattori Joni Niskanen sai paljon pohdittavaa seuraavaan otteluun valmistautumiseen.

Trojansin Lea Kaszas sai pelin parhaan pelaajan palkinnon, sen verta kovat olivat Kaszasin näytöt läpi koko pelin. Kuva: Riku Flink/FSC Media

– Eipä jäänyt paljon epäselvyyksiä tänään ottelun lopputuloksista, kumpi oli parempi. Turun hyökkäys antoi meille aikamoisen oppitunnin, ja nyt täytyy sitten miettiä miten tästä korjataan. Paljon on korjattavaa ja tietenkin aikaa ennen seuraavaa peliä on vähän. Täytyy miettiä tässä viikonlopun aikana miten me korjataan ensi viikon aikana nämä virheet, ja ollaan sitten ensi viikonloppuna takaisin iskussa.

Lähelle, muttei perille

Roosters aloitti hyökkäävänä joukkueena, mutta joutui luopumaan pallosta onnistuneella lentopotkulla. Turkulaiset aloittivat oman vuoronsa omalta 10 jaardin linjalta edeten pikkuhiljaa kohti vastustajan päätyä ja pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen syötöstä viime kaudella Roostersia edustanut Sari Kuosmanen keräsi viimeiset yhdeksän jaardia maalialueelle. Roosters-puolustuksen torjuttua kahden lisäpisteen yrityksen turkulaiset johtivat 0 – 6. Turkulaispuolustuksesta Hanna Ropanen vastasi Trojansin seuraavista pisteistä, kiidätettyään syötönkatkon Roosters-maalin ja Sari Kuosmasen otettua kiinni kahteen lisäpisteeseen oikeuttavan syötön johtolukemiksi kirjattiin 0 – 14.

Roosters Women onnistui seuraavalla vuorollaan, muutaman onnistuneen neljännen yrityksen myötä, siirtämään pelivälinen Trojansin viiden jaardin linjalle ennen vuoron tyrehtymistä. Roostersin puolustus pakotti turkulaiset lentopotkuun neljännellä yrityksellä ja sai hyvät lähtöasetelmat Mari Jääskelän palautettua pallon puolenkentän tuntumaan. Hyökkäys kuitenkin pysähtyi neljännellä yrityksellä ja Turun Lea Kaszas ehti tekemään 12 jaardin juoksulla väliaikatilanteeksi ilman lisäpisteitä 0 – 20.

Kolmannella neljänneksellä Roostersin hyökkäys oli turkulaisten puristuksessa ja kun helsinkiläisten puolustus ei hyvästä yrittämisestä huolimatta onnistunut vastustajan pysäyttämisessä Lea Kaszas kasvatti Trojansin johtoa kahdella maalilla ja yhdellä onnistuneella kahden lisäpisteen yrityksellä numeroihin 0 – 34. Neljännen neljänneksen alussa Kaszas lisäsi pitkällä juoksulla maaliin ja Anni Hiivola kahdella lisäpisteellä tulostaululle 0 – 42.

Roosters-puolustus oli kovilla järkähtämätöntä Trojans-hyökkäystä vastaan pelatessaan. Kuva: Riku Flink/FSC Media

Helsinkiläisten hyökkäys jatkoi kuitenkin pelaamista ja onnistui jälleen toimittamaan pelivälineen turkulaismaalin tuntumaan, mutta pisteiden teko ei taaskaan onnistunut. Trojans onnistui vielä kasvattamaan lopputulosta, Jutta Luhtalan onnistuttua kahteen kertaan karkaamaan Roosters-puolustukselta ja Elina Martikaisen onnistuttua kahden pisteen lisäpisteyrityksessä, tilanteeseen 0 – 56.

Paljon jäi petrattavaa

Ottelun parhaimpana pelaajana palkittiin Trojans Womenin Lea Kaszas ja turkulaisten parhaimpana Jutta Luhtala. Roosters-leiristä palkinnon ansaitsi laitahyökkääjä Janica Välimäki. Helsinkiläisten tukimies Karoliina Holopainen kertoi tunnelman olevan tappiosta huolimatta hyvä.

– Ihan hyvä mieli jäi: kumminkin meillä oli tosi hyvä fiilis koko ajan joukkueessa, ja oli kiva pelata. Opittiin varmasti jokainen tästä ja seuraava peli on parempi. Siellä oli tosi hyviä vastustajia, mutta ei mahtanut nyt mitään.

– Kova vastustaja, vielä vähän petrattavaa kyllä ensi peliä varten. Tästä oppii, Elina Kaikkonen summasi ottelun annin helsinkiläisten puolustuksen takakentälle.

Keskushyökkääjä Mari Jääskelä oli turkulaispuolustuksen kovassa puristuksessa, mutta näytti että keskushyökkääjien työkalupakista löytyvä ”stiff arm” on hallussa.

– He olivat tänään paljon kovempia kuin me. Kyllähän meidän hyökkäyksestä puuttuu vielä semmoinen kovuus, että me päästäisiin rynnimään tuosta boksista läpi maalialueelle saakka. Se on ehkä semmoinen, minkä huomaa. Ei ole päässyt off-seasonin aikana treenaamaan sitä, kun on ollut sen verran vähän porukkaa. Ei olla yhdessä päästy ottamaan oikeasti kovaa kovaa vastaan. Näissä pelissä se sitten tulee selvästi esille, kun on kovat puolustajat vastassa. Vaikka olisi kuviot hiottu, ei saa sitä voimaa sieltä läpi, niin ei sieltä edetä sitten enempää.

– Ei me ihan tämmöistä lopputulosta odotettu, mutta tiedettiin että Turku tulee olemaan tosi nopea ja haastava joukkue. Heillä on tosi paljon taitopelaajia ihan hyökkäyksessä ja puolustuksessa ja meidän puolustus joutui olemaan tänään aika paljon tuolla kentällä. Kyllä se näkyi loppua kohti, että alkoi pelaajilla jalka painaa siellä, ihan ymmärrettävää, Jääskelä totesi ottelun päätyttyä.

 

Jääskelän taidokas stiff arm. Kuva: Riku Flink/FSC Media

Roosters Women matkaa seuraavaksi Kotkaan Karhulan Keskuskentälle, missä St.Petersburg Valkyries pelaa tämän kauden Naisten Vaahteraliigan kotiottelunsa. Joukkueiden välinen ottelu pelataan lauantaina 25.5. kello 12.00 alkaen.

Jos et nähnyt Roosters Womenin ja Trojans Womenin välistä kamppailua, ottelutallenne on katsottavissa SolidSportin Roosters-kanavalla. Yksittäisen streamin hinta on 3 euroa: kannattajajäsenyydellä pääset katsomaan kaikki Roosters Womenin ja Roosters-junioreiden kotipelit 5 euron kuukausihintaan.

Käy katsomassa ottelun kuvagalleria täältä (Riku Flink/FSC Media)

Teksti: Pekka Lylyharju