NVL 2019: Roosters Women vs. Turku Trojans Women, alkulämmöt

16.5.2019

Odotuksissa tiukka ottelu Velodromin sametilla

Lauantaina 18.5. Helsingin Velodromilla on tarjolla kiihkeä kamppailu, kun Roosters Women ja naisten korkeimmalle sarjatasolle paluun tekevä Trojans Women kohtaavat parin vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran joukkueet väänsivät toisiaan vastaan kauden 2016 loppuottelussa, pokaalin jäädessä silloin Helsinkiin.  Roosters-päävalmentaja Jesse Jalo odottaa työteliästä lauantai-iltaa varsinkin puolustuksen takakentälle. Askelkuviot otteluun valmistautumiseen ovat selvillä.

– Turku on hyvin erilainen joukkue kuin Tampere. Trojans tykkää heittää paljon pitkiä heittoja, joissa meidän on oltava hereillä. Turulla on myös hyvä keskushyökkääjä, jonka kanssa saamme olla varuillaan. Tämän viikon teemat harjoituksissa ovat juoksupuolustaminen ja meidän heittohyökkäyksen parantaminen. Lähdemme rohkeasti edelleen pelaamaan meidän peliämme ja toivomme, että se riittää voittoon.

Myös helsinkiläispuolustusta koordinoiva Joni Niskanen odottaa Tamperetta heittopainotteisempaa peliä Turun suunnalta.

– Turku tulee olemaan tasapainoinen heittoa ja juoksua pelaava joukkue, joten puolustuksen tulee olla jokaisella osa-alueella iskussa. Valmistaudutaan parantamalla viime pelissä havaittuja heikkouksia, ja keskitytään parantamaan omaa peliämme. Odotuksissa on tiukka ottelu, jossa molemmat varmasti hakevat isoja pelejä.

Trojans Women kohtasi ensimmäisessä ottelussaan toisen nousijajoukkueen Kuopio Steelers Naiset.

– Nyt on ruosteet putsattu koneesta. Takana on hyvä kauden avaus viime kauden divarin finaalivastustaja Steelersiä vastaan, nyt päästään sitten Roostersin kimppuun! Punainen sytyttää turkulaiset aina, onhan seurojen välillä jo niin pitkä historia, ja löytyyhän meiltä myös kentältä sekä sivurajalta entisiä punapaitoja, Trojansin päävalmentaja Pauli Ojanen pohtii ottelun lähtöasetelmia.

Vastustajan taipumuksien ollessa vielä osin hämärän peitossa, hänen joukkueensa lähestyy ottelua oman tekemisen kautta.

– Kovasti olemme yrittäneet päästä videon perusteella Roostersin DNA:han kiinni, kuitenkin kantavana teemana kauden alussa on lujittaa oma perustekeminen hyvälle tasolle. Puolustuksen pitää nyt keskittyä pelinrakentajan omiin juoksuihin huomattavasti enemmän kuin Steelers-pelissä. Toki hän on isolle osalle meidän vanhoista pelaajista tuttu Turun ajoiltaan. Hyökkäyksessä tulemme jatkamaan tasapainoisempaan suuntaan, juoksu pitäisi saada kulkemaan paremmin. Toki se varmasti tulee olemaan haastavaa Roostersin tiukan boxin edessä, mutta mikäli boxiin pakataan porukkaa, uskon että meidän melkoisen tehokas heittohyökkäys saa nopeastikin tuhoa aikaan.

Ojanen toteaakin joukkueensa olevan innoissaan päästessään lauantaina Suomen parhaimmat puitteet amerikkalaiselle jalkapallolle tarjoavalle areenalle.

– Olemme siis kaikin puolin innoissamme päästessämme Velon ahtaiden koppien kautta maan kuuluisimmalle hiekkapaperille haastamaan Roostersin!

Roosters ja Trojan ovat viimeksi kohdanneet vuonna 2016, jolloin Roosters vei finaalivoiton lukemin 28-0. Tänä vuonna asetelmat ovat erilaiset. Kuvassa JJ Seiles. Kuva: Riku Flink

 

Kovaa taistelua viimeisille minuuteille

Vaikka ensimmäisen ottelun voitto matkasi Tampereelle, pelaajat ovat iloisia kauden käynnistymisestä. Janica Välimäki uskoo otteiden parantuvan kauden edetessä pelien ja harjoitusten edetessä vuorotahtiin.

– Kiva, että kausi on käynnistynyt ja ensimmäinen peli on takana. Oli vähän erilaisia haasteita talven aikana, mutta nyt on onneksi sellainen tilanne, että pystytään treenaamaan isommalla porukalla. Sen on huomannut positiivisena fiiliksenä joukkueessa. Joudutaan ehkä treenaamaan pelikauden aikana asioita mitä olisi pitänyt tehdä talvella, mutta toisaalta uskon, että se näkyy siinä, että pystytään olemaan peli peliltä parempia. Yhteisten treenien tärkeys peliä edeltävällä viikolla kyllä korostuu nyt.

Lauantai-illalta Välimäki odottaa perinteisen jännittävää ottelua turkulaisia vastaan.

– Turun hyökkäyksessä näyttää olevan paljon kokemusta ja hyviä pelaajia, eli ei varmastikaan mitään nollapeliä ole tulossa. Hienoa, että joukkue on takasin Vaahteraliigassa. Heitä vastaan on ollut aina hyviä ja jännittäviä otteluita.

– Fiilikset tulevan pelin suhteen on todella hyvät! Meillä oli sunnuntaina kauden ensimmäinen peli, jossa nähtiin vähän missä mennään joukkueena, ja siitä on suunta vain ylöspäin. Porukalla on todella hyvä fiilis päällä, mistä on hyvä jatkaa. Nyt vaan opitaan viimeisestä ja keskitytään tulevaan. Vastaan asettuu vahva joukkue ja mielenkiintoista nähdä mitä sarjaan palannut Turku tarjoaa. Joka tapauksessa odotan vahvaa tekemisen meininkiä molemmilta joukkueilta. Mitään ei tulla ilmaiseksi antamaan, lupaa taistelutahtoinen Kaisu Lepistö.

Roostersin pelaajistossa on runsaasti uutta verta ja Soile Mannilaa ilahdutti heidän vahvat otteensa kentällä. Hän odottaakin jo malttamattomana seuraavaa ottelua.

– Ensimmäinen peli meni alkukauden vaikeuksiin nähden erinomaisesti ja henki oli tappiosta huolimatta positiivinen. Tuoreetkin pelaajat esittivät kovia otteita, eikä kukaan varmasti hellitä seuraavassa matsissa. Aivan mielettömän innoissani odotan jo seuraavaa peliä!

Joukkueena Trojans on Mannilalle uusi vastustaja, mutta tuttuja kasvoja pelaajien joukosta löytyy.

– En ole koskaan itse pelannut Turkua vastaan, mutta toki siellä on tuttuja pelaajia. Saints rokotti meitä juoksemalla, mutta uskoisin Trojansin olevan heittopainotteisempi. Siellä on kovia pallohaukkoja ja nopeita jalkoja, mitkä takakentän pitää pitää kiinni, ja koitamme vastaavasti antaa linjasta painetta. Hyökkäyshän meillä toimi hyvin harjoitusmääriin nähden, mutta vastassa on kokeneita puolustajia, joten tiukka vastus sieltä on tulossa, uskoo Mannila.

Tuorein kokemus turkulaisia vastaan on Lohjalta puolustuksen linjaa vahvistamaan saapuvalla Petra Niemisellä. Hänellä ja muilla lohjalaisilla on tahtoa kääntää viimevuotisen kohtaamisen tulos toisinpäin.

Toimiiko Roosters-puolustus, ja jääkö Turun Lea Kaszas haaviin? Kuvassa Kaszasta jahtaamassa Riikka Kallio. Kuva: Riku Flink

– Viime kaudella Lohja Lionessesin kanssa otettu tappio kutittelee vielä vähän takaraivossa, eli kova on voiton tahto Turusta. Sieltä on tulossa kova joukkue vastaan, joten varmasti nähdään kovaa taistelua pelin viimeisille minuuteille asti.

Roosters Womenin ja Trojans Womenin kamppailu alkaa Helsingin Velodromilla lauantaina 18.5. kello 18:00. Portit aukeavat 17:30, liput 5 €. Liput voi myös ostaa ennakkoon Ennakkolippu.comista.

Amerikkalainen jalkapallo on parasta kentän reunalta nähtynä. Mikäli et pääse paikan päälle, voit osallistua pelitunnelmaan live-streamin välityksellä, tai kerrata pelin kohokohtia, Solidsportin Roosters-kanavalla. Liittymällä kannattajajäseneksi näet kaikki Roosters Womenin ja Roosters junioreiden kotipelit viiden euron kuukausihinnalla – yksittäisen pelin tilaajille hinta on kolme euroa per peli.

Teksti: Pekka Lylyharju