Off-season ranking – Roosters puolustus ja TOP 3 hyökkäykset

Off-season ranking- juttusarjassamme vuorossa on  Roosters puolustuksen koordinaattori Kalle Karppinen.

Mikä on puolustuksemme iskukyky tässä vaiheessa harjoituskautta?

Roostersin puolustuksella on takanaan jo kolmisen kuukautta hyvää treeniä ja systeemin sisäänajoa, mikä on antanut erityisesti heittopuolustukselle mahdollisuuden jatkaa kehitystään suoraan siitä, mihin Vaahteramaljan jälkeen jäätiin. Olemme talven aikana ajaneet melko onnistuneesti sisään hieman aikaisempaa monipuolisempaa palettia, mikä antaa aseita ja joustavuutta poimia työkalupakista sopivia välineitä pitkän pelikauden aikana ilmaantuviin tarpeisiin ja hyödyntämään tarjolla olevaa pelaajamateriaalia.

Pelaajamateriaalin osalta tilanne näyttää hyvältä – uusia ja vanhoja vahvistuksia on tullut sopivasti mukaan täydentämään viime vuoden runkoa. Lähiviikkoina viimeiset palaset pelikirjan installoinnista loksahtelevat paikalleen ja viimeiset vahvistukset liittyvät treenirinkiin, mikä jättää meille hyvin aikaa hioa suoritusvarmuutta ja yhteispeliä valmiiksi ennen Swarco Raidersin kohtaamista huhtikuussa ja Vaahteraliigan alkua toukokuussa.

Kalle Karppinen, Roosters Defensive Coordinator

Kalle Karppisen off-season ranking – vastustajien Top 3 hyökkäykset

1. Anders Trojans Turku  Rosteri on vakuuttava: laitahyökkääjä-, pelinrakentaja- ja linjaosastoilla nähdään Suomen terävintä kotimaista kärkeä, amerikkalaisvahvistukset Jocques Crawford ja Roman Runner ovat vaarallisuutensa jo Suomen kentillä osoittaneet, ja hyökkäyksen koordinaattori Kim Wikström on kannuksensa ansainnut moneen kertaan ja varmasti isolla sydämellä mukana. Tällä hetkellä näyttäisi kovimmalta vastustajalta.

2. Seinäjoki Crocodiles Viime vuoden finaalivastustaja, jolle pelinrakentajan ja kovien laitahyökkääjien palaaminen Suomeen tuo jo valmiiksi vaaralliseen heittohyökkäykseen jatkuvuutta. Juoksuhyökkäys ei viime kauden loppuun saakka pysynyt ihan kelkassa mukana, ja vaikka uusi keskushyökkääjä voi tuoda tähän parannusta, juoksuhyökkäyksen epävarmuuden ja kotimaisen materiaalin kapeuden takia jää tässä vaiheessa Trojansin taakse.

3. Tampere Saints Ehkä hieman yllätysvalinta, mutta perustuen tällä hetkellä julkaistuihin pelaajaluetteloihin Saintsin hyökkäyksen listoilla on hieman muita enemmän liigakokemusta. Paremmin onnistuvat ulkomaalaisvahvistukset erityisesti pelinrakentajan paikalla voivat kuitenkin nopeasti nostaa erityisesti Royalsin tai Butcherin tälle paikalle.

Off-season ranking -juttusarjan muut osa

Osa 1 Roosters hyökkäys ja vastustajien TOP 3 puolustukset

Osa 3 Roosters ja TOP 3 vastustajat

 

 Helsinki Roostersin kotiottelut kaudella 2015

Roosters kotiottelut 2016