Onnistunut rakennusvuosi

2.9.2020
 

Notkosta takaisin ylös

 
Roosters Womenin kausi naisten II-divisioonassa on päättynyt. Melkein nollasta alkanut kausi päättyi molemmin puoleiseen maali-ilotteluun Jyväskylän Viitaniemen Liikuntapuiston nurmella. Sitä ennen joukkue joutui monen muun joukkueen tavoin käymään läpi vuoristoratamaisen harjoittelukauden koronaviruksen tuomine epävarmuustekijöineen. Edellisen kauden päättyminen kesken Naisten Vaahteraliigassa loi suuren kysymysmerkin syksylle. Eteenpäin kohti tulevaa lähdettiin kuitenkin määrätietoisesti. Tulokaskursseilta onnistuttiin värväämään lupaavia uusia pelaajia konkareiden rinnalla. Päävalmentajaksi valikoitunut Henrika Stjernberg nostaa esiin kokeneiden pelaajien panoksen joukkueen hitsautuessa yhteen.

– Kausi 2020 oli hieno kasvutarina koko joukkueelle. Muutamat konkarit vanhasta pelaajaringistä jäi ja heistä kasvoi kauden mittaan ihailtavia johtajia ja joukkuekavereita kaikille. Konkareiden ja uusien yhteistyö ja avuliaisuus molemmin puolin oli loistavaa alusta asti.

Hyvin kulkenut harjoittelukausi päättyi seinään maaliskuussa, mutta rajoitusten jälkeen jatkettiin innolla eteenpäin kohti pelikautta. Vaikka II-divisioonan mestaruus jäi Jyväskylään, näkee Henrika Stjernberg koko kauden hyvänä alustana kohti tulevaisuutta.

– Harjoittelukaudella saatiin hyvä pöhinä päälle ja niin kuin kaikille, korona pisti pakan sekaisin. Oli hienoa nähdä, että tästä huolimatta into tehdä töitä yhdessä ja oppia uutta kauden eteen ei ikinä sammunut. Tehtiin tilanteeseen sopivia ratkaisuja ja kun vihdoin päästin jatkamaan treenejä yhdessä, niin pystyttiin keskittymään treeneihin täysillä. Kesä meni oikein mukavasti ja pelaajat kehittyivät huimasti. Vaikka me emme voittaneet sarjaa, voitimme joukkueena. Ensi kaudelle mennään vielä nälkäisempinä!

Joukkueen kokeneisiin pelaajiin lukeutuva Aada Nwajei on myös tyytyväinen viime kauteen ja odottaa nälkäisenä uuteen kauteen valmistautumista. Vaikka joukkueessa oli paljon tulokkaita, se ei menoa haitannut.

– Talvella aloitettiin ihan nollasta, suurin osa jengistä on rookieita. Talvella treenattiin kovaa eikä maltettu odottaa, että kausi alkaa. Sitten tiellemme tuli korona, mutta siitä selvittiin. Pelit menivät hyvin siihen nähden, että monille ne olivat aivan ensimmäisiä pelejä. Virheistä opittiin ja ne korjattiin seuraavaan peliin, kehitys on ollut aivan mahtava. Tehtiin töitä joukkueena sen eteen mitä me kaikki yhtä paljon haluttiin ja nyt ollaan tässä. Hieno kausi takana ja uusi edessä. Off-seasonille mennään pelinälkä silmissä ja aletaan valmistautua ensi kesään.
 

Kuva: Roosters Media


 

Onnistunut outo kausi

 
Runkosarjassa Roosters Womenilla oli kaksi ottelua joista toisesta voitto Lahti Panthersista ja toisessa häviö Jyväskylä Jaguarsille. Kolmeen otteluun kutistuneessa sarjassa sai Roosters Women välierässä kotikentällään vastaansa Lahti Panthersin jyväskyläläistenkin voitettua lahtelaiset. Tiukan väännön jälkeen helsinkiläiset saivat varmistettua itselleen vielä neljännen pelin finaalissa. 66 – 46 Jaguarsin voittoon päättynyt finaaliottelu sai monenlaisia tunteita pintaan tulokaskauttaan pelanneella Milla Häggillä.

– Kun koronarajoitukset höllenivät ja päästiin taas treenaamaan, kaikilla oli motivaatio korkealla. Opittavaa oli paljon ja oli upeaa nähdä, miten joukkue lopulta hitsautui yhteen. Peleissä hienointa oli nähdä, miten kaikki kantoivat omat vastuut ja pystyivät reagoimaan muutoksiin sekä oppimaan uutta omasta ja vastustajan pelistä valmennuksen johdolla. Viimeisessä pelissä käytiin aikalailla koko tunteiden skaalaa, kun touchdowneja irtosi puolin ja toisin hienoista peleistä. Jaguars oli tällä kertaa parempi, mutta finaalissa me pelasimme parasta peliämme ja siihen on aina hyvä päättää kausi.

Tämän vuoden harjoittelukausi ei ehkä ollut niitä helpoimpia sukeltaa amerikkalaisen jalkapallon saloihin, mutta Milla Hägg on iloinen sekä omasta että muiden kehityksestä ja hän toivoo näkevänsä lisää tuoreita kasvoja punaisessa pelipaidassa.

– Onnistumiset ja kehitys luovat vahvan uskon myös ensi kauteen. Tämä oli outo rookie-kausi, mutta joukkueesta on kasvanut perhe ja treenit jatkuvat syksyllä aiempaakin isommalla motivaatiolla. Jokaisella on oma, tärkeä rooli joukkueessa ja luotamme toisiimme, joten oman kehityksen lisäksi iloa saa myös muiden onnistumisista. Toivottavasti syksyn alkeiskurssin kautta punainen perhe kasvaa ja saadaan uusia pelaajia mukaan!
 

Kuva: Anni Kivikataja


 
Roosters Women kiittää kannattajiaan ja tukijoitaan kaudesta 2020. Vaikeuksista huolimatta saimme sen kunnialla päätökseen ja jatkamme nälkäisinä kohti ensi kautta.
 
Mukana matkassa Neliöt Liikkuu LKV
 

Teksti: Pekka Lylyharju