Päävalmentajan porinoita maaliskuulle

Roosters aloittaa kautensa sunnuntaina 5.4.2020 ottelullaan Moskova Spartansia vastaan Tikkurilan Urheilupuistossa.

Kyselimme miesten edustusjoukkueen päävalmentajalta, Juha Hakalalta, mitä joukkueelle kuuluu ja miltä off-season on näyttänyt tähän mennessä.

Juha Hakala ja Sampo Ranta seuraamassa harjoituksia edellisellä leirillä

”Hei HC, missä tällä hetkellä menet ja vastailet kysymyksiin?”

– Tällä hetkellä istun Kuulotekniikan konttorilla sateisessa Ilmalan kaupunginosassa Helsingissä.

”Miltä kulunut treenikausi on näyttänyt tähän mennessä? Onko leirejä tulossa ja miltä Moskovan joukkue vaikuttaa? Milloin miehet ovat edellisen kerran pelanneet venäläistä joukkuetta vastaan?”

– Treenikausi on sujunut hyvin ja monessa asiassa ollaan pidemmällä kuin useampana vuonna aiemmin. Toki meidän joukkueessa oli jälleen paljon vaihtuvuutta ja uusia pelaajia on tullut mukaan, mutta mukavasti ollaan saatu palasia kasaan. Vielä on yksi leiri tulossa ennen Moskova peliä, joka pelataan 5.4. Tikkurilan Urheilupuistossa. Venäläisten joukkue vaikuttaa fyysiseltä vastustajalta, joka testaa pelivalmiuttamme kivasti ennen kauden alkua. Oman lisävihahteen otteluun tuo myös se, että pelaamme ottelun kotimaisella rosterilla ilman amerikkailasvahvistuksia. Muistaakseni viimeksi Roosters on pelannut venäläisiä vastaan joskus 90-luvun loppupuolella, mutta voi olla, että olen väärässä.

”Onko joukkueessa tapahtunut suuria muutoksia off-seasonilla? Nousevia tähtiä tai piileviä helmiä?”

– Mukaan on nostettu omista junioreista pelaajia ja vahvistuksia on tullut myös muualta. Omista junioireista Nuutti Eskelinen on väläytellyt osaamistaan takakentällä sekä Olli Lievonen on juossut keskushyökkääjän paikalla ajoittain erittäin pirteästi. Itse odotan todella kovasti Santtu Vehkomäen esiinmarssia tulevalla liigakaudella. Hän on kehittynyt jälleen todella paljon ja hänellä varmasti on myös erittäin paljon pelinälkää ja näyttöhaluja rikkonaisen viime kauden jäljiltä.

Santtu Vehkomäki

 

”Missä näet yllättäjiä tulevalla Vaahteraliiga-kaudella 2020? Kuka loistaa tati kuka himmenee? Miksi?”

– Tässä vaiheessa vuotta on todella vaikea arvioida ketkä yllättävät ja ketkä eivät, koska rosterit vielä elää. Jos pitäisi nostaa yllättäjä tässä vaiheessa, niin veikkaisin Seinäjoen yllätävän monet positiivisesti ja taas Porvoolle veikkaisin haasteita, rosterin ohentumisen takia, mutta toki asia ehtii vielä muuttumaan monen otteeseen kunnes touko/kesäkuu ja Vaahteraliigan alku koittaa.

”Kenet haluaisit haastateltavaksi seuraavaksi ja mitä haluaisit häneltä kysyä?”

– Heitetään haastatteluun vastaaminen seuraavaksi pelaajille ja Akseli Vartiaiselle. Häneltä voisi kysyä, mikä on jenkkifudiksen jälkeen siisteintä mitä voi hänen mielestää vapaa-ajalla tehdä?

”Mihin suuntaat haastattelun jälkeen?”

– Haastattelun jälkeen suuntaan yhden lempiasiania pariin, eli kahville.

 

TEKSTI: Roosters Media

KUVAT: Jarmo Vehkomäki