5 Akseli Olin

Kansallisuus
fin Suomi
Pelipaikka
DB
Pituus
185 cm
Paino
94 kg
Aiemmat joukkueet
TAFT, Vienna Vikings
Ikä
29

Kotikaupunki: Helsinki

Sport-american-football-iconinstagram

 

Akseli Olinin jenkkifutisura alkoi 2010 Vantaan TAFTissa lähes samaan aikaan yhdessä pelikaverin Niko Kuikan kanssa. Pitkän urheilutaustan omaava 18-vuotias nuori pelaaja etsi uusia haasteita jalkapallouran päättämisen jälkeen. Nuorimies oppi lajin tekniikoita nopeasti: aiemmat kilpailut judossa, painissa, jalkapallossa ja voimailussa helpottivat vaihtoa lajista toiseen. Juniorikausia tuli lopulta vain kaksi, kun jo vuonna 2011 Olin siirtyi miesten edustusjoukkueen kokoonpanoon ja taisteli peliajasta laitahyökkääjänä ykkösdivarissa. Asepalveluksen vuoksi torsoiksi jääneet kaudet 2011 ja 2012 eivät kerryttäneet tilastoja juuri lainkaan, mutta taidot kehittyivät harjoituksissa. Kaudelle 2013 mies siirrettiin pelaamaan takamiestä täyspäiväisesti ja tulosta alkoi syntyä.

Neljän Vaahterakauden (2012-2015) aikana TAFTissa Olin tilastoi itselleen puolustuspelaajana useita merkintöjä: 11 syötönkatkoa, 20 maahanlyöntiä, 5 aiheutettua rähmäystä ja 4 taklauksen keskiarvo per ottelu. Nämä kuitenkin kalpenevat miehen omassa arvionnissa hyökkäystyöskentelylle, joka on takamiehen salainen intohimo ja ylpeydenaihe. Porvoon yläkentällä taistelussa pudotuspelipaikasta 2014 Butchersia vastaan Olin otti kiinni ensimmäiset Vaahteraliigakoppinsa pelinrakentaja John Kellyn heitoista: 97 jaardia ja 2 touchdownia. Vuosi 2015 oli alusta saakka kahteen suuntaan pelaamista, jopa pelinrakentajan paikalla. Joukkueen MVPksi 2015 valittu hybridipelaaja vaihtoi kauden jälkeen seuraa Helsinki Roostersiin. Olinilla on myös kansainvälistä kokemusta: hän pelasi vaihto-opiskelukeväänään Meksikon yliopistosarjan joukkueessa “Tec de Monterrey Borregos CEM”.

Akseli opiskelee Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa data-analytiikkaa ja toivoo joskus löytävänsä menestystä myös liike-elämässä. Tällä hetkellä intohimo amerikkalaiseen jalkapalloon ajaa kuitenkin tavoitteellista harjoittelua ja elämää eteenpäin. Harrastuksiaan ovat purjehdus, tanssiminen ja juttujen kerronta. Nuori filantrooppi listaa idoleikseen Indiana Jonesin seikkailunhalun, Sonny Crockettin tyylin ja oman isänsä elämänasenteen. “Elämässä arvostan maalaisjärkeä ja rentoa hauskanpitoa. Turhaan ei kannata stressata vaan nauttia hetkestä ja kulkea huoletta eteenpäin kohti uusia haasteita.”