12 Henri Väänänen

Kansallisuus
fin Suomi
Pelipaikka
QB
Pituus
193 cm
Paino
95 kg
Aiemmat joukkueet
69ers
Ikä
26

Kotikaupunki: Rauma, asuu nyt Helsingissä

Sport-american-football-icon

 

 

Rauma Sea City Stormsin kasvatti Henri Väänänen liittyy Helsinki Roostersiin kaudelle 2016. Henri näytti osaamistaan viime kaudella Vaahteraliigan Trojans ottelussa aloittaessaan 69ersin pelinrakentajana. Raamikas (193cm ja 102kg ) maajoukkuerinkiin kuuluva vahva kätinen pelirakentaja tunnetaan motivoituneena harjoittelijana, joka sopii hänen tavoitteeseensa kehittyä seuraavalla tasolle Roostersin joukkueessa ja valmennuksessa.

Aloitin jenkkifutiksen Raumalla yläasteella. Päädyin jenkkifutiksen pariin parin kaverin kanssa koululippupallon kautta. Ennen jenkkifutista pelasin jalkapalloa kymmenisen vuotta. 2011-2012 lukiovuoden oli vaihto-oppilaana Bowiessa, Texasissa. Treenasin ja pelasin koulun joukkueessa, joskin peliaika oli vähäistä mutta se ei ota mitään pois mahtavasta high school-vuoden kokemuksesta. Etenimme aina playoffeihin asti, jossa matkamme katksesi ekalla kierroksella college-D1 talenttia omaavalle koululle.
 

Nykyään jenkkifutiksen oheisina käyn salilla ja lenkkeilen. Urheilu ylipäätään on iso osa elämääni. Olen urhelija joka seuraa urheilua-

Asun Helsingissä ja päivät kuluvat töissä ja treeneissä. Amerikka on lähellä sydäntä, eikä välttämättä poisuljettu vaihtoehto Väänäsen tulevaisuuskuvassa. Pääsykokeisiin valmistautuminen on juuri nyt lähellä sydäntä.