73 Minna Miettinen

Kansallisuus
fin Suomi
Pelipaikka
OL, DL
Pituus
165
Paino
73
Aiemmat joukkueet
Rookie
Ikä
35

 

 

Moi, mä oon Minttu, ja otan ensimmäisiä kukonaskeleita Roosters Womenin riveissä kaudella 2018! Takanani on pitkän linjan kuntosaliharrastus vuodesta 2007 crossfitt-intoilulla ryyditettynä. Onpa sitä tullut pyöreämmänkin pallon perässä juoksenneltua ”muutama” vuosi takaperin: nappikset eivät siis ole uusi juttu, vaikka pitkän tauon jälkeen kummallisilta jaloissa tuntuivatkin! Ensikosketukseni lajiin olen saanut jo pienenä likkana kummisedän jefuharrastuksen kautta. Vuonna 2008 tämä mystinen laji liimasi allekirjoittaneen ensimmäistä kertaa kiinni televisioruutuun aamuyön pimeinä tunteina, kun vuoden kohokohta ja Super Bowl koitti – ja sama meno on jatkunut näihin päiviin asti.

Pikkuhiljaa palloa kerran vuodessa ei riittänyt, vaan nälkä kasvoi salakavalasti syödessä: yht’äkkiä vuoden kohokohtia olikin 53, kun sunnuntaipelit tulivat mukaan kuvioihin ja NFL.com löysi tiensä nettiselaimeni kirjanmerkkeihin. Ensimmäisen kerran harkitsin tosissani aloittavani jefun harrastamisen vuonna 2010, mutta tuolloin kolistelin rautaa sen verran tiuhaan, että pallohaaveet piti jättää vielä sivuun, sillä fokus oli vielä toistaiseksi pakkotoistojen ja pyramidisarjojen lisäksi korkokengissä ja bikineissä. Vuonna 2015 kilpailutouhut kuopattuani ajatus jefusta alkoi kyteä uudelleen ja kasvoi kasvamistaan megalomaanisiin mittasuhteisiin. Lopulta tieni vei Helsingin Velodromin kentälle syyskuussa 2017 ja Roosters Womenin tryouteihin – eikä siltä tieltä ole sen koommin palattu.

Miksikö jefu? Taikasanat: räjähtävyys, kontakti, monipuolisuus. Mahdollisuus kehittää itseään niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, amerikkalainen jalkapallo kun ei ole pelkästään fyysistä urheilua vaan vaatii myös paljon henkistä työstämistä. Parasta tähän mennessä ovat olleet huikeat joukkuekaverit, joukkueen kesken vallitseva hyvä henki ja yhteisöllisyys sekä asiantunteva ja tsemppaava valmennus – kaikki pelien mukana tuleva vauhti tietysti kaupanpäällisinä!

Voit seurata rookie-kauteni etenemistä osoitteessa https://jefukasa.blogspot.com. Tervetuloa!