8 Niko Kuikka

Kansallisuus
fin Suomi
Pelipaikka
DB
Pituus
187 cm
Paino
97 kg
Aiemmat joukkueet
TAFT
Ikä
28

Kotikaupunki: Tikkurila, Vantaa

Sport-american-football-icon

instagram

 

Niko Christian Kuikka, Vantaan Tikkurilasta kotoisin oleva 23-vuotias kovaluinen tukimies pelaa tänä vuonna neljättä Vaahteraliigakauttaan. Joukkuekaveri Akseli Olinin vinkistä TAFT:n junioreissa lajin aloittanut miehenalku oli myyty lajille alusta saakka. Iskuihin Niko oli kuitenkin tottunut: juniorina nyrkkeilyn aloittanut ja Puolustusvoimienkin nyrkkeilyn suomenmestaruuden armeija-aikanaan voittanut pelaaja löysi luonnollisesti paikkansa tukimiehenä, vaikka onkin kokeillut siipiään myös uloimpana linjamiehenä ja nopeasti takamiehenä.

Kuikan ura on kovassa nousukiidossa: vuosina 2013 ja 2014 Kuikka valittiin Vaahteraliigatähdistöön TAFT:n riveissä. Hän siirtyi vuodeksi 2015 Roostersiin ja voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa, ja tänäkin vuonna mieheltä on lupa olettaa erittäin laadukasta tukimiespelaamista. Mies on jokaisella Vaahteraliigakaudellaan ollut joukkueensa kärkitaklaajia, ja kaudella 2014 voitti koko liigan taklaustilaston (59 kpl) vaikka pelasi ainoastaan kahdeksan ottelua kymmenestä. Kuikka debytoi maajoukkueessa 2013 ja oli mukana Itävallan EM-kisoissa 2014.

Tuleva palomies treenaa kovaa alkavaa kautta varten ja pitää aina meteliä harjoituksissa. Kilpailuhenkinen Kuikka tunnetaan mitään kumartamattomasta asenteestaan. Mies pelaa aina ensisijassa joukkueelle, vaikka onkin tunnettu värikkäästä olemuksestaan kentällä.

Olen iloinen pitkäjänteisestä työstä ja joukkueemme kehityksestä. Erityisen iloinen olen siitä, että vanha pelitoveri Akseli Olin pelaa nyt samassa joukkueessa kanssani. Katsokaa tuuletuksiamme kentällä isojen pelien jälkeen! Niitä harjoitellaan kovasti.”