53 Samuli Vehkomäki

Kansallisuus
fin Suomi
Pelipaikka
OL
Pituus
187 cm
Paino
115 kg
Aiemmat joukkueet
Roosters juniors
Ikä
24

Kotikaupunki: Kirkkonummi

Sport-american-football-icon

 

 

Samuli Vehkomäen jenkkifutisura alkoi 13-vuotiaana Roostersissa, kun hän jääkiekon tilalle halusi uuden lajin. Jarkko Aaltosen valmennuksessa Samuli pelasi Roostersin junioreissa pääpelipaikkanaan puolustuksen linja.  Puolustuksen linjassa meni myös Vaahteraliigan rookie-kausi 2013 ja IFAF Europe Champions league 2014 mestaruusvuosi. Talvella 2015 Samuli siirtyi Heikki Kuuselan valmennukseen hyökkäyksen linjaan. Juniorivuosien monipuolinen linjapelaaminen molemmilla puolilla palloa antoi hyvät valmiudet edetä Kuuselan valmennuksessa kohti aloittavaksi pelaajaksi Roostersin kovatasoisessa hyökkäyksen linjassa.

Alkava Vaahteraliigakausi on minulle viides. Urheilutaustana minulla on kuusi vuotta jalkapalloa ja kahdeksan vuotta jääkiekkoa. Asun nykyisin Espoossa mistä olen kotoisinkin, mutta olen lähes koko ikäni asunut Veikkolassa Kirkkonummella. Opiskelen Aalto-yliopistossa konetekniikkaa.

Koko perheemme on aktiivisesti mukana Roostersin seuratoiminnassa. Äitini on useissa tehtävissä, isäni on töissä ottelutapahtumissa ja kuvaa otteluita, Veljeni on junioreissa pelaava tulevaisuuden jefutähti. Lempiruokani on perunamuusi ja savustettu lohi.