Ratkaisupelit odottavat Roosters Womenia

19.8.2020

Nälkäinen joukkue hakee voittoa

 
Amerikkalaisen jalkapallon naisten ll-divisioonan ratkaisun hetket ovat käsillä. Kolmen joukkueen runkosarjan jälkeen lauantaina on edessä Roosters Womenin emännöimä välierä Helsingin Velodromilla, missä vastaan asettuu Lahti Panthersin naisten joukkue. Runkosarjassa joukkue voitti Panthersin, mutta hävisi Jyväskylä Jaguarsille. Uudelleenrakennusvaiheessa olevan kotijoukkueen päävalmentaja Henrika Stjernberg on tyytyväinen runkosarjan antiin, vaikkei suoraa pääsyä loppuotteluun irronnutkaan. Hän on luottavainen pelien jatkumiseen välierän jälkeen.

– Runkosarja meni loppupeleissä oikein hyvin. Päästiin kokemaan voiton iloa ja myös saimme maistaa miltä tappio tuntuu. Ensimmäisessä pelissä oli vielä vähän hakemista, mutta hyvin pelaajat osasivat sopeutua peliin ja kehittyä jokaisella yrityksellä. Seuraavaan peliin olimme oppineet kalibroimaan puolustusta sopimaan jykevään juoksupeliin ja mielestäni pelaajat onnistuivat siinä oikein hyvin. Valitettavasti emme saaneet tarvittavia pisteitä tauluun voittaaksemme, mutta uskon kyllä että koettu tappio saa joukkueen haluamaan voittoja vielä nälkäisemmin.

– Odotan innolla loppukautta! Nyt ollaan päästy jo pari kertaa kunnolla möyhimään, joten uskon että pelaajat ovat entistä parempia tulevissa peleissä! Taidot kasvavat kokemuksen kautta, Stjernberg kuvaa odotuksiaan.
 

 

Sisuuntuneen joukkueen tahtotila vahva

 
Päävalmentajan lisäksi myös joukkueen pelaajat ovat luottavaisia loppupelien suhteen. Ensimmäistä kauttaan Roosters Womenin puolustuksessa pelaava Ella Kaunismäki lähtee loppupeleihin innostuneissa tunnelmissa.

– Fiilis pelien jälkeen on hyvä. Joukkueella on ollut sekä onnistumisia että hieman virheitä, mutta nämä hetket ovat niitä mistä opimme ja mistä jatkamme eteenpäin. Molemmat vastustajat ovat kovia ja pelit ovat haastavia, mutta uskon, että joukkueella on hyvät mahdollisuudet voittoon tulevissa peleissä. Näin hyvällä jengillä ja mahtavalla valmentajilla odotan tulevia pelejä innolla.

Riikka Koskenniemi on tuttu näky usealta kaudelta Roosters-paidassa. Poikkeuksellisen kauden aikana häntä on ilahduttanut uusien pelikavereiden hyvä kehitys pelaajina.

– Tämä on ollut harvinainen jefukesä koronan takia ja II-divisioonan pelit järjestetään nyt kolmen joukkueen kesken. Runkosarjassa molemmat vastustajat on kohdattu kerran ja päällimmäisenä mielessä on se huima kehitys minkä joukkuekavereissa ja varsinkin tällä kaudella aloittaneissa joukkuekavereissa on huomannut. Aina hienoa seurata peli-iloa ja onnistumisia sekä oivalluksia ja oppimista pelien edetessä.

Päävalmentajansa tavoin hän uskoo runkosarjan toisessa pelissä kärsityn tappion jyväskyläläisiä vastaan nostaneen kamppailuhenkeä joukkueessaan.

– Molemmat mahdolliset vastustajat on kohdattu jo kerran, joten vastassa on nyt tutummaksi tulleet joukkueet. Koen että Jaguarsia vastaan koettu häviö on vain sisuunnuttanut joukkuetta ja tahtotila on vahva jatkaa kautta vielä kahdella pelillä.
 

 
Välierä Roosters Womenin ja Lahti Panthersin välillä pelataan Helsingin Velodromilla lauantaina 22.8. kello 13:00 alkaen. Voittaja matkaa Jyväskylä Jaguarsin vieraaksi loppuotteluun Jyväskylän Viitaniemen urheilupuistoon seuraavana lauantaina.

Tule paikan päälle Velodromille kannustamaan Roosters Women loppuotteluun!
 

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Anna Tanskanen