Roosters kohtaa Butchersin lauantai-iltana Vantaalla semifinaalissa – Panoksena paikka Vaahteramaljaan

Joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjan aikana kahdesti peräkkäisinä viikkoina heinäkuun alussa. Heinäkuun helteet ovat kuitenkin muisto vain kun syyskuun ilta pimenee huomenna Myyrmäessä. Nyt melkein kahta kuukautta myöhemmin, joukkueet kohtaavat Vaahteraliigan semifinaalissa.
Roosters voitti kauden molemmat runkosarjan kohtaamiset ja ottelut olivat keskenään täysin erilaiset. Ensimmäisessä ottelussa Roosters hallitsi ottelun tapahtumia suvereenista ja toisessa voittoon tarvittiin kaikki ottelun 4. neljännestä ja intensiivinen takaa-ajo kohti voittoa.

Molempien joukkueiden hyökkäykset ovat olleet varsin tehokkaita koko kauden ajan. Roostersin hyökkäys teki ottelua kohden runkosarjassa 36.2 pistettä ja Butchers vastaavasti 26.6 pistettä. Roostersin hyökkäys tulee haastamaan Miro Kadmiryn johdolla ja laadukkaan laitahyökkääjäkaartin avulla Porvoon Niko Roikon johtamaa takakenttää heittopelin muodossa.

Porvoon hyökkäys luottaa hieman enemmän Jabari Harriksen ja Sean McAllen juoksuvoimaan, joka varmasti tulee testaamaan Roosters juoksupuolustusta, joka on pelannut ajoittain ailahtelevasti.
Roosters saa tähän peliin todella vahvan puolustuksen linjan Okko Outisen, Filip Jönssonin, Lauri Ahon, Joonas Raatikaisen ja Christer Bergin muodossa ja se jos joku varmasti tarjoaa Porvoon hyökkäyksen linjalle hikisen iltapuhteen Myyrmäen valojen alla.

Heittopeliin Porvoo on saanut edellisiin peleihin verrattuna Mikko Seppäsen tueksi kanadalaisen laitahyökkääjä Brandon Ihanzan, joka tuo lisävaihtoehtoja Harrikselle heittoon. Roostersin koko takakentän tulee onnistua edellä mainittujen herrojen peittämisessä hyvin.

Ottelu pelataan hienoissa puitteissa Vantaan Myyrmäen jalkapallostadionin hohtavissa iltavaloissa uudenkarhealla nurmella.
Kick-off on kello 1830, joten tule paikalle kannustamaan Roosters voittoon ja kohti Vaahteramaljaa.

Kuvat (C) Tuomo Lampinen, Ruutu
 

Liitetiedostot