Roosters Women etsii uusia pelaajia

4.9.2020
 

Oletko se Sinä?

 
Hei Sinä!

Oletko etsinyt uutta liikunnallista harrastusta? Kaipaatko hyvää seuraa harrastuksen parissa? Kenties lähikosketusta kanssakilpailijoihin? Monipuolista ja vaihtelevaa tekemistä? Jos vastaus on kyllä, niin amerikkalainen jalkapallo voisi sopia juuri Sinulle!

Nyt on täydellinen hetki aloittaa laji, kun Roosters Womenin kasvava joukkue etsii uusia pelaajia. Alkeiskurssi alkaa tiistaina 8.9. Velodromin ulkokentällä! Jenkkifudis on laji missä pärjää niin isot kuin pienet, lyhyet ja pitkät. Aikaisempaa kokemusta lajista tai urheilutaustaa ei tarvita. Tärkeintä on että löytyy asennetta oppia uutta!
 

 

Paras mahdollinen porukka imaisee mukaansa

 
Joukkue on murrosvaiheessa ja pelaajien joukossa on kokeneimpien joukossa runsaasti uusia kasvoja. Marie Bergholm aloitti Roostersin junioreissa poikien U15-joukkueessa, mistä siirtyi naisten joukkueeseen. Haastavan alun jälkeen laji on vienyt syövereihinsä, eikä lajivalintaa ole tarvinnut katua.

– Ensimmäisen vuoteni lajin parissa vietin Roosters juniorijoukkueessa. Lajin mukaan pääsemiseen vaati omistautumista, mutta oli myös yksi elämäni parhaimpia päätöksiä. Välillä oli haastavaa pelata poikien joukkueessa, mutta se oli sen arvoista. Pelikauden jälkeen siirryin syksyllä 2019 Roosters Women joukkueeseen. Nyt on lajiin päästy mukaan ihan eri lailla kuin ensimmäisenä vuonna. Meillä on paras mahdollinen porukka. Joka ikinen henkilö aina pelaajista valmentajiin ja huoltoon ovat minulle kuin perhettä. Olen erittäin kiitollinen siitä, kuinka paljon vastuuta minulle annettiin joukkueessa iästäni huolimatta. Ketään ei meidän joukkueessa syrjitä, se on varmaa!

Hän lupaa, että joukkueellinen huipputyyppejä kannustaa kaikkia monipuolisen lajin pariin.

– Jos olet henkilö jota kiinnostaa lajin fyysisyys sekä kova tiimityö, suosittelen kokeilemaan! Amerikkalainen jalkapallo on vielä sen verran pieni laji Suomessa, varsinkin naisten keskuudessa, että joukkueemme ovat pieniä ja mukaan pääsee helposti. Kaikki ovat huipputyyppejä ja joukkuehenki on kannustava. Yksi lempiasioitani lajin suhteen on se, miten erilaisia ihmisiä meillä on mukana pelaamassa. Olet sitten minkä kokoinen tahansa niin sinulle löytyy aina paikka. Tämä on jenkkifutista parhaimmillaan.

Janina Bergkvistin laji imaisi mukaansa heti ensimmäisellä kokeilulla. Hyvä joukkuehenki motivoi alusta asti syvemmälle uuden lajin saloihin.

– Tutustuin uuden kaverin kautta Roostersien valmentajaan ja sitä kautta päädyin kokeilemaan lajia. Olen aina pitänyt jefua tosi siistinä lajina pelin kiehtovien sääntöjen ja kovan kontaktin takia. Olen pelannut vasta alle puoli vuotta, mutta laji vei kyllä täysin mennessään heti ensimmäisistä treeneistä lähtien. Roosters otti minut avosylin vastaan ja koin saman tien olevani osa joukkuetta, joka on ollut itselleni suuri motivaattori kehittyä ja treenata. Valmennus ja treenit ovat todella laadukkaita, joten olen kehittynyt todella paljon lyhyessä ajassa. Jokaisissa treeneissä on tullut uusia oivalluksia ja onnistumisia.

Amerikkalainen jalkapallo saattaa näyttää rajulta ja kontaktit kovilta, mutta Janina Bergkvist kannustaa rohkeasti mukaan kokeilemaan.

– Laji ja joukkue on antanut minulle niin paljon positiivista omaan arkeen, että en voi olla suosittelematta. Kontakti saattaa tuntua aluksi vieraalta ja vähän pelottavaltakin, jos ei ole aikaisemmin harrastanut kontaktilajeja. Siihen kuitenkin tottuu nopeasti, eikä sitä tarvitse sen enempää jännittää. Hyvällä asenteella pääsee todella pitkälle! Rohkeasti mukaan vaan kokeilemaan!
 

 
Alkeiskurssin aikataulu Velodromin ulkokentällä:

Tiistai 8.9. kello 16:30 – 18:30
Perjantai 11.9. kello 18:30 – 20:30
Tiistai 15.9. kello 16:30 – 18:30
Perjantai 19.9. kello 18:30 – 20:30

Mukaan normaali urheiluvarustus

Kauden 2020 päävalmentaja Henrika Stjernberg toivottaa kaikki halukkaat kokeilijat tervetulleiksi. Jos aikataulu ei sovi, niin myöhemminkin voi tulla kokeilemaan.

– Kannustan kaikkia tiimityöstä ja kolinasta tykkääviä tulemaan kokeilemaan! Meidän joukkueeseen sopii niin pienet, isot, lyhyet ja pitkät. Pääasia että asennetta löytyy. Ja jos syystä tai toisesta ei pääse osallistumaan alkeiskurssille, niin voi vapaasti tulla mukaan treeneihin pitkin syksyä. Suosittelen!
 

Ilmoittautumiset ja kysymykset sähköpostitse: women@helsinkiroosters.com

Menossa mukana Neliöt Liikkuu LKV
 

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Roosters Media