Roosters Women, Hyökkäyksen MVP 2018: Janina Virtanen

2.10.2018

Kaikkensa antava kylmähermoinen pelaaja

Koko talven laitahyökkääjäksi valmentautunut Janina Virtanen löysi itsensä miltei mahdottoman haasteen edessä Naisten Vaahteraliigan kynnyksellä Carola Lindholmin loukkaantumisen siirtäessä pelinrakentajan tehtävät hänelle. Roosters Womenin hyökkäystä koordinoinut Teemu Kuusisto ei voi kun ihailla pelaajan suoriutumista haasteesta.

– Janina joutui hurjaan tilanteeseen juuri ennen kauden alkua. Moni olisi varmasti sortunut, mutta Janina osoitti erinomaisia johtajan otteita ja otti äärimmäisen haasteen vastaan. Harva joukkue pystyisi tällaisiin suorituksiin vastaavien haasteiden alla ja Janinan peli oli todella isossa roolissa voittojen mahdollistajana.

Päävalmentaja Heli Harjanne arvostaa kokeneen pelaajan suoritusta paineen alla.

– Janina otti haasteen vastaan ja hoiti pelinrakentajan tehtävät ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Hän on monipuolinen ja lahjakas urheilija. Kylmähermoinen ja kypsä pelaaja, joka antaa kaikkensa peleissä.

– Jannun hyväntuulisuus ja iloisuus tarttuvat helposti muuhun joukkueeseen, Harjanne nostaa esiin Roosters Womenin hyökkäyksen arvokkaimpana pelaajana 2018 palkitun pelinrakentajan positiivisen asenteen.

Hyökkäyksen arvokkaimpana pelaajana 2018 on palkittu pelinrakentajan paikalla pelannut kylmähermoinen Janina Virtanen. Kuva: EkiTee Photography

Seuraavassa Janina Virtasen mietteitä viime kaudesta ja vähän tulevasta:

Jouduit kovan haasteen eteen kauden kynnyksellä, kun sinusta tuli yllättäen joukkueen pelinrakentaja. Miltä silloin tuntui?

– Pelinrakentajan paikalle siirtyminen nopealla aikataululla ja ilman harjoittelua loi tietynlaisen jännityksen siitä, että miten nopeasti pystyn vastaamaan haasteeseen.

Kausi oli pitkä Diamond Bowleineen, vaikka Naisten Vaahteraliiga typistyi vain neljään joukkueeseen. Mitä pelikaudesta 2018 jäi päälimmäisenä mieleen?

– Kauden alun haasteista huolimatta joukkueemme pystyi yhdessä hienosti taistelemaan Naisten Vaahteraliigassa. Päällimmäisenä kaudesta mieleen jäi joukkueemme mahtava taisteluasenne, vaikka alkukauden lähtökohdat eivät olleet ne otollisimmat.

Mikä oli viime kauden mukavin muistosi?

– Kauden mukavin muisto on joukkuekavereiden antama jatkuva tuki, kun jouduin uudelle pelipaikalle.

Millä miettein tästä eteenpäin kohti tulevaa harjoittelu- ja pelikautta?

– Ensi kauden harjoittelu- ja pelikaudelle siirrytään innostunein ja odottavin mielin.
Roosters Women onnittelee Janinaa nimityksestä!

Teksti: Pekka Lylyharju