Roosters Women määrätietoisesti kohti tulevaa

10.2.2020
 

Uuteen alkuun laajalla yhteistyöllä

 
Viime kaudella loukkaantumiskierteen takia Naisten Vaahteraliigan keskeyttämään joutunut Roosters Women on pudistanut epäonnisen kauden pölyt höyhenistään ja suunnannut katseensa vahvaan tulevaisuuteen. Syksystä lähtien on värvätty uusia pelaajia ja luotu yhteistyökuvioita muiden seurojen kanssa. Kokeilupäivien aikana onkin joukkueen vetovastuussa olevan kokeneen linjajyrän Henrika Stjernbergin mukaan saatu hyvin uutta verta naisten II-divisioonaan valmistautuvaan joukkueeseen.

– Jokaisesta kokeilupäivästä on jäänyt uusia pelaajia ja sanoisin että 80 % joukkueesta on rookie-pelaajia. Näen tosi hienona juttuna lähteä nuorella tiimillä pelaamaan II-divisioonaa. Kausi 2019 oli haastava, joten on ymmärrettävää että moni pelaaja jatkaa peliuraansa jossain muussa joukkueessa. Onneksi osa vanhoista pelaajista päätti jäädä ja viime vuonna aloitettu yhteistyö Turku Trojans Womenin kanssa tulee jatkumaan tällä kaudella, joten tuttuja naamoja tullaan näkemään molemmissa joukkueissa. Pelaajarinki tulee toivottavasti kasvamaan vielä talven ja kevään aikana ja tähdätään +25 pelaajaan kokoonpanoon.  Olemme lyöneet voimat yhteen myös Porvoo Butchersin pelaajien kanssa.

Myös Porvoossa on rakennusvaihe menossa ja yhteistyö mahdollistaa kummankin joukkueen pelaajalle mahdollisuuden pelata kilpailukykyisessä joukkueessa ensi kaudella. Turun suunnan yhteistyö tuo mukanaan mahdollisuuden myös Naisten Vaahteraliigassa pelaamiseen.

– Porvoolla on toimintaa, mutta liian pieni rosteri voidakseen pelata sarjatasolla. Olin heihin yhteydessä loppuvuodesta ja siinä sitten sovittiin että heidän pelaajat pelaavat meillä tämän kauden. Heillä jatkuu kuitenkin oma toiminta, tavoitteena saada 2021 oma joukkue sarjatasolle.  Turun kanssa on solmittu farmisopimus kaudelle 2020. Joten tulemme leireilemään yhdessä pitkin talvea ja kevättä ja pyrimme aktiivisesti peluuttamaan pelaajia molemmissa joukkueissa. Näin mahdollistetaan meidän kokeneille liigapelaajille liigapelejä, sekä nälkäisille aloittelijoille mahdollisuus liigakokemukseen, kuvaa Stjernberg tyytyväisenä yhteistyökuvioita.
 

Henrika Stjernberg valmentaa. Kuva: Trojans Women


 

Hyvä pöhinä joukkueessa

 
Valmentajatilanne on jonkin verran elänyt, mutta joukkue on määrätietoisesti panostanut koko syksyn ajan valmentautumiseen tulevaa kautta varten. Kokeneista pelaajista on ollut suuri apu ja Henrika Stjernberg on värvännyt valmennusvahvistukseksi mukaan myös peliuransa jo taakse jättäneitä konkareita.

– Syksyllä ollaan käyty lajin perusteita läpi uusien pelaajien kanssa niin fyysisesti kuin mentaalisesti. On tärkeää, että pelaajat oppivat alusta asti miksi tiettyjä drillejä hinkataan ja toistetaan uudestaan ja uudestaan. On myös panostettu lajinomaiseen fysiikkatreeniin sekä kestävyys/voimatreeniin. Valmennuksessa on minun lisäksi mukana Anni Kivikataja sekä Sari Kuosmanen.  Vanhat pelaajat ovat myös auttaneet huimasti uusien kanssa. Pyrimme myös kutsumaan teematreeneihin sekä leireille ”vierailevia tähtiä” kuten Anna Tanskanen ja Jenni Lindén.

Vaikka valmennus pyöriikin hyvin, Stjernberg toivottaa myös lisäresurssit tervetulleeksi mukaan valmennukseen.

– Valmennus on sopeutunut hyvin tilanteeseen mikä nyt on. Meidän alkuperäinen päävalmentaja joutui valitettavasti vetäytymään toiminnasta, joten vielä olisi tilaa lisävalmentajille! Joukkueen muusta toiminnasta vastaan minä, sekä apurina toimii Sanna Honkanen.
 

Hieno leiripäivä! Kuva: Roosters Women


 
Lauantaina 8.2. Klaukkalan pidetyn Roosters Womenin ja Turku Trojansin yhteisen leiripäivän jälkeen oli Henrika Stjernbergillä paljon ilon aiheita.

– Yhteishenki oli todella hyvä. Roostersin rookiet pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa kunnon peliä ja homma toimi tosi hyvin. Eli summa summarum; hyvä pöhinä ja aikomuksena rakentaa uusi Roosters Women-dynastia seuraavalle vuosikymmenelle!

 

Teksti: Pekka Lylyharju