Roosters Women, Puolustuksen MVP 2018: Tuula Möttönen

28.9.2018

Kovaa ja asenteella

Kokenut Tuula Möttönen raatoi kauden aikana molempiin suuntiin ja antoi kaikkensa kentällä. Puolustuksen tilastojen kärkisijoilta löytyvällä pelaajalla oli viime kaudella iso ja tärkeä rooli Heli Harjanteen koordinoiman Roosters-puolustuksen lukkona.

– Tuula on joukkuepelaaja, joka laittaa itsensä likoon joukkueen eteen. Hän on aina kannustava ja innostava. Rehki usealla pelipaikalla molempiin suuntiin ja oli aina valmis ottamaan uudesta tehtävästä koppia, jos oli tarvetta, liittyi tehtävä sitten pelilliseen tai muuhun joukkueen toimintaan.

– Valmentajan luottopelaaja ja kapteeni, joka aistii myös joukkueen tuntoja herkällä korvalla, Harjanne kehuu konkaripelaajaa.

– Asenne, vankka kokemus ja johtajuus, tulee Teemu Kuusistolta ensimmäisenä kuvaillessaan Tuula Möttöstä.

Esimerkillisellä asenteella pelaavaan puolustuksen arvokkain pelaaja 2018 ansaitsi valmennuksen täyden luottamuksen kauden aikana.

– Tuulaan voi luottaa, hän tekee kaiken mitä pyydetään. Kovaa ja asenteella, jatkaa Kuusisto.

Kovalla asenteella ja raudanlujalla otteella varustettu Tuula Möttönen kuuluu joukkueen kapteenistoon – ja palkittiin tänä vuonna puolustuksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kuva: FSC Media

Seuraavassa Tuula Möttösen mietteitä viime kaudesta ja vähän tulevasta:

Roosters Womenin vuotta 2018 voi kuvata kuoppaiseksi. Mikä sai sinut jaksamaan urakoinnin pitkän kauden aikana?

– Ensimmäisenä vastaan joukkue ja läheiset ihmiset. Ilman heitä ei olisi ollut tätäkään mahdollisuutta. Off-seasonilla toki tehtiin paljon töitä kesää varten, joten sekin myös osaltaan vaikuttaa.

Kausi oli pitkä Diamond Bowleineen, vaikka Naisten Vaahteraliiga typistyi vain neljään joukkueeseen. Mitä pelikaudesta 2018 jäi päälimmäisenä mieleen?

– Lämmin kesä tuo taisi olla. Ja rakkulat jalkapohjissa joka pelin jälkeen! 😀

– Ja tietysti porukka, joka joutui paikoitellen venymään aika paljon. Siitä huolimatta he tekivät sen loistavalla asenteella.

Mikä oli viime kauden mukavin muistosi?

– Toisten onnistumiset ja hymyt niiden jälkeen.

Millä miettein tästä eteenpäin kohti tulevaa harjoittelu- ja pelikautta?

– Ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Mitäpä sitä toimivaa kaavaa muuttamaan. Paremmaksi voit tulla vain treenaamalla.

Roosters Women onnittelee Tuulaa nimityksestä!

Teksti: Pekka Lylyharju