Roosters Women, Vuoden Tulokas 2018: Isabella Lievonen

24.9.2018

Tulevaisuuden supertähti

Mm. into, sitoutuneisuus ja loistava pallosilmä kuuluvat ominaisuuksiin, joiden perusteella Roosters Women nimesi Vuoden 2018 tulokkaaksi Isabella Lievosen. Alkukauden puolustuksen takakentällä pelannut, mutta loppukaudesta myös hyökkäyksessä esiintynyt Lievonen toi myös uutta verta päävalmentajana toimineen Heli Harjanteen johtamaan joukkueeseen.

– Isabella toi yhdessä muiden uusien nuorien kanssa virkistävää tuulahdusta Roostersin naisten joukkueeseen. Hänellä on hyvä asenne tekemiseen treeneissä ja peleissä: hän hakeutuu tilanteisiin ja ottaa hyvin vastuuta kentällä.

– Isabellalla on nuorille uuden sukupolven pelaajille ominaista itseluottamusta, rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Into, sitoutuneisuus ja halu kehittyä vievät lajissa vielä pitkälle. Tulevaisuuden supertähti, ennustaa Harjanne vuoden tulokkaan urasta.

Myös hyökkäyksen koordinaattori Teemu Kuusisto on seurannut innostuneena tulokkaan otteita:

– Isabella on lahjakas urheilija. Nopeus on tämän lajin ykkösominaisuus, ja sitä löytyy. Mutta se, mikä nostaa hänet monen muun yläpuolelle, on kyky ja valmius mennä tilanteisiin kovaa, eli hän pystyy hyödyntämään nopeuttaan erinomaisesti. Loistava pallosilmä mahdollistaa poikkeuksellisen pelinluvun rookielle.

Kuva: Jarmo Vehkomäki

Seuraavassa Isabella Lievosen mietteitä viime kaudesta ja vähän tulevasta:

Liityit viime syksynä joukkueeseen. Miten amerikkalainen jalkapallo on sopinut sinulle ja miksi?

– Amerikkalaisessa jalkapallossa ei menoa puutu. Saa rymistä kovaa, mutta myös pelillinen äly on tärkeää. Se on niin monipuolinen laji, siksi tykkään siitä.

Kausi oli pitkä Diamond Bowleineen, vaikka Naisten Vaahteraliiga typistyi vain neljään joukkueeseen. Mitä pelikaudesta 2018 jäi päällimmäisenä mieleen?

– 2018 oli meille haastava kausi. Paljon loukkaantumisia ja haastavat olosuhteet, mutta selvittiin siitä silti yhdessä. Pelikaverien kannustus ja tuki veivät meidät eteenpäin.

Mikä on viime kauden mukavin muistosi?

– Mukavin muisto on treeni-illat. Oli ihanaa lähteä treeneihin kun tiesi, että siellä on aina kivaa, ja saa taas haastaa itseään.

Millä miettein tästä eteenpäin kohti tulevaa harjoittelu- ja pelikautta?

– Olen avoin uusille kokemuksille ja opeille. Tavoitteeni on kehittyä pelaajana. En malta odottaa, mitä ensi kausi tuo tullessaan.

Roosters Women onnittelee Isabellaa nimityksestä!

Teksti: Pekka Lylyharju