Roosters Women uuden edessä

20.7.2020

Joukkue täynnä intoa, voimaa ja taitoa

 
Amerikkalaisen jalkapallon pelikausi 2020 on vihdoin käsillä. Parin kymmenen hengen Roosters Womenin joukkue on valmistautunut tiiviisti tulevaan kauteen päävalmentaja Henrika Stjernbergin ohjauksessa. Viime kaudesta voimakkaasti uudistunut joukkue odottaa jo malttamattomasti tositoimeen pääsemistä.

– Joukkue on täynnä intoa, voimaa ja taitoa. Jokainen odottaa ensimmäistä matsia kuin kuuta nousevaa! Joukkueessa on loistava yhteishenki ja uskon että olemme valmiita tuleviin peleihin. On hienoa nähdä miten hyvin konkarit ja rookiet pelaavat yhteen, joten luotto on kova tähän joukkueeseen, Stjernberg tunnustaa luottavaisena.

Koronakevät loi omat haasteensa ja toi uusia menetelmiä, mutta niistäkin on päävalmentajan mukaan selvitty kunnialla.

– Korona laittoi meille, kuin kaikille joukkueille yhteiset treenit jäihin. Uusi tilanne vaati uudet treenimenetelmät ja käytettiin karanteeniaika pelikirjojen opiskeluun ja lajiteoriaan. Meillä oli säännölliset tapaamiset Zoomin kautta, mihin koko joukkue osallistui aktiivisesti. Pelaajat myös harjoittelivat itsenäisesti ja sitä mukaan kuin rajoitukset alkoivat hellittää, pidimme yhteiset pienryhmätreenit. Oli ilo huomata, kun vihdoin saimme pukea kamat niskaan, porukan osaavan loistavasti pelikirjan ja muun tarvittavan teorian! Pystyimme tämän takia hyvin tehokkaasti käyttämään tämän lyhyen treeniajan ennen pelien alkamista. Pelaajille teki myös hyvää pelata scrimmage-tyyppinen peli Turku Trojansia vastaan, joten varmasti ovat peleissä iskussa.

Henrika Stjernberg odottaa näkevänsä punaista myös katsomossa.

– Toivomme näkevämme teidät kaikki katsomossa tsemppaamassa meitä!
 

 

Jokainen peli vedetään täysillä

 
Joukkueen kapteenistosta löytyy kokemusta, tuoreutta ja nuoruuden intoa. Kapteeniston kokeneinta kaartia edustava, joukkueenjohtajanakin toimiva, Sanna Honkanen on ilolla seurannut joukkueen yhteen hitsautumista ja uusien palaajien lajin haltuunottoa.

– Valmistautuminen on mennyt samalla lailla, kuin joka kausi eli treenattu kovaa ja hiottu kuviot kuntoon. Toki korona hiukan sotki kevään valmistautumista ja pari leiriä jouduttiin perumaan. Mutta nyt ollaan niin valmiita kun vain pystytään. Ollaan saatu kivasti mukaan uusia pelaajia, joten joukkueessa on puolet kokemusta ja puolet taas rookieita. Mahtavaa nähdä, kuinka uudet pelaajat ovat kehittyneet kevään aikana, vaikka oli koronan tuomat haasteet.

– Konkareille varmaa suorittamista ja jefun iloa. Rookieille onnistumisen iloja ja mahtavia kokemuksia jefun parissa, hän evästää joukkuetovereitaan.

Kevään epävarmuustekijät ja kauden siirtyminen typistivät sarjaa ja sitä myöden pelien määrä. Syksyllä on kuitenkin Honkasen mukaan odotettavissa bonuspeli.

– Harmillisesti korona vei muutaman joukkueen ja muutaman pelin sarjasta. Mutta jokainen peli mitä on, vedetään täysillä. Ja olemme alustavasti sopineen Lahti Panthersin kanssa, että pelaamme kauden jälkeen vielä yhden ystävyysottelun, jotta saamme molempien joukkueiden pelaajille mahdollisimman paljon kokemusta lisää.

Ronja Åkerblom on Roosters-junioreiden omia kasvatteja ja totuttu näkemään puolustuksen puolella. Tänä keväänä lisämaustetta vaihto-oppilasvuotenaan Ranskan naisten amerikkalaiseen jalkapalloon tuntumaa ottaneelle tuoreelle kapteenille on antanut pelinrakentajaksi siirtyminen.

– Tämän vähän erilaisen kevään takia, totta kai, jokaisella pelaajalla on muuttunut kauteen valmistautuminen. Ja varsinkin kun on koittanut sopeutua uudelle pelipaikalle, niin aika on ollut rajallista. Meidän joukkueemme on kuitenkin edistynyt erittäin paljon näinkin lyhyessä ajassa, mikä on myös helpottanut minunkin sopeutumista uudelle paikalle. Vähän tuntuu oudolta pelata nykyään hyökkäystä, mutta kivaa sekin on, kun on hyvä jengi pohjalla ja hyvää tekemistä.

Kapteenina hän toivoo joukkueensa hyvän tekemisen tunnelman säilyvän koko pelikauden.

– Haluan, että kaikki pitävät tämän asenteen jolla nyt on lähdetty kauteen aina kauden loppuun asti. Meillä on hyvä tunnelma ja motivaatio. Me saadaan olla ylpeitä siitä kuinka pitkälle me joukkueena ollaan tultu talven jälkeen.  Monelle meidän pelaajista ensimmäinen kausi tulossa ja odotuksena on ottaa lyhyestä kaudesta kaikki irti. Täysillä ja hyvällä hengellä pelaamaan koko sydämellä!
 
kuva

Kapteenit 2020: Sanna (C), Ronja (QB), Aada (DL/OL) and Filippa (RB/WR) Kuva: Anna Tanskanen


 

Kehitys syksystä uskomaton

 
Koronakevät rajoituksineen korosti pelaajien omaa vastuuta harjoittelusta. Molemmissa linjoissa pelaava Aada Nwajei, toinen Roosters-junioreiden kasvatti kapteenien joukossa, toteaa kanssapelaajiensa hoitaneen vastuunsa hyvin.

– Kauteen valmistautuminen sai aika kovan ja äkillisen kolauksen koronan takia. Alkushokki oli varmasti kaikille yhtä kova ja koronakevät pisti pelaajat koville sekä henkisesti että fyysisesti, koska treenaaminen siirtyi kokonaan omalle vastuulle. Kun rajoitukset alkoivat kevään lopussa hieman helpottaa, aloimme saman tien treenaamaan pienryhmissä ilman valmentajia, sekä valmentajien kanssa. Kun lupa tuli treenata jälleen normaalisti, palasimme joukkueena kentälle kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ripaus suomalaista sisua sai meidät myös tähän valmiuteen.

Viime vuodesta joukkue on uudistunut roimasti, mutta Nwajei on pistänyt merkille huiman kehityksen syksyn jälkeen.

– Joukkue on kehittynyt lyhyessä ajassa todella paljon. Kehitys viime syksystä, kun joukkueessa oli alle 10 pelaajaa tähän hetkeen, on aivan uskomaton. Uudet pelaajat ovat ottaneet lajin hyvin haltuun ja haluavat oppia koko ajan lisää, aivan kuten me vanhatkin pelaajat. On onni, että päästään pelaamaan edes tämä lyhyt kausi.

Filippa Niku puki viime syksynä varusteet ensimmäistä kertaa päälle. Tosin kapteenin perheestä löytyy myös hieman enemmänkin kokemusta lajista.

– Olen tosiaan aika vasta jefun aloittanut. Tulin lajiin mukaan ystävän vahvasta suosituksesta viime syksynä kokeilemaan jefua Roosters Womenin try out -päivään ja jäin lajiin koukkuun jo ensi kokeilulla. 😀 Myös oma poikani pelaa nyt toista kauttaan Roostersin junioreissa. Joukkueeseen olen päässyt hyvin mukaan. Meillä on hauska ja rento meininki, hän kuvailee joukkuettaan.

Uuteen lajiin valmistautuminen ei välttämättä olisi tarvinnut lisähaasteita, mutta niistäkin on selvitty ja hän toivoo kauden jo alkavan.

– Koronan aiheuttamasta keskeytyksestä huolimatta kauteen valmistautuminen on sujunut pääsääntöisesti hyvin. Yhteinen harjoittelu joukkueen kanssa jäi keväällä vähemmälle, joten aika pitkään tuli keskityttyä omaan fysiikkaharjoitteluun sekä yksilöharjoitteisiin. Pääsimme aloittamaan joukkueharjoittelun kesäkuussa ja siitä lähtien olemme päässeet keskittymään pelien hiomiseen. Kauden alkua on jo odotettu innolla!

Nikulla ja muulla joukkueella on selvät tavoitteet kauteen lähdettäessä.

– Joukkue on uudistunut viime kaudesta ja mukaan on tullut paljon uusia pelaajia, mikä on tietysti hienoa myös lajin kannalta! Joukkueessa on paljon energiaa ja hyvä yhteishenki. Koska kausi on lyhyt, on jokaisella pelillä iso merkitys. Tulemme pelaamaan kaikki pelit täysillä ja taistelemaan voitosta!

Filippa Niku lähettää terveisiä joukkueen kannattajille.

– Tulkaa katsomaan pelejä ja kannustamaan Roosters Women voittoon!
 

 

Edessä lyhyt ja intensiivinen kausi

 
Roosters Women pelaa naisten II divisioonassa. Koronakevään vaikutuksesta sarja typistyi ja Roosters Womenin lisäksi siinä pelaavat Lahti Panthers ja Jyväskylä Jaguars. Pelejä on vähän, vain kaksi runkosarjan ottelua sekä mahdollisesti välierä ja loppuottelu, ja Aada Nwajei muistuttaa Lahden olevan melkein naapurissa.

– Onni on myös Roosters Womenin kannattajille, että jonkinlainen kausi päästään pelaamaan. Lahdessa nähdään 25.7. ja teitä todella tarvitaan!
 

 
Naisten II divisioona käynnistyy lauantain 25.07. kello 17:00 Lahdessa Mukkulan tekonurmella Roosters Womenin matkatessa Lahti Panthersin vieraaksi.

Sunnuntaina 9.8. Roosters Women pelaa runkosarjan toisen ottelunsa Jyväskylä Jaguarsia vastaan Velodromin ulkokentällä 13:00 alkaen.
 
Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Roosters Media, Anna Tanskanen