Roosters Women, Vuoden Kehittyjä 2018: Mari Jääskelä

26.9.2018

Esimerkillinen unelmavalmennettava

 

Syksyllä 2015 sukset ja kivääri vaihtuivat punaiseen kypärään ja soikeaan palloon, kun Mari Jääskelä liittyi Roosters Womenin iloiseen joukkoon. Kaudella 2016 hän eteni pallo kainalossa vauhdilla, joka toi hänelle Vuoden Tulokas -nimityksen mestaruusmitalin täydennykseksi. Roosters Womenin päävalmentaja Heli Harjanne on iloinen, ettei Roosters Womenin Vuoden Kehittyjä 2018 ole jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan on jatkanut kovaa puurtamista tullakseen paremmaksi pelaajaksi.

– Mari kehittyy koko ajan kovan työn ja harjoittelun ansiosta. Hän kannattelee usein joukkuetta kovalla työmoraalilla treeneissä ja otteluissa, ja on aina valmiina taistelemaan voitosta loppuun asti. Pelinopeus ja pelinluku kehittyvät huimaa vauhtia, ja Mari on matkalla Suomen kärkikeskushyökkääjien kastiin.

Harjanne uskoo, ettei Jääskelän parasta ole vielä nähty.

– Kova uskoni on, että Mari on yksi Suomen joukkueen menestyksen tulevaisuuden tekijöistä myös maajoukkuepaidassa.

Myös hyökkäyksen koordinaattori Teemu Kuusisto kiittää Mari Jääskelän työmoraalia ja halua kehittää itseään.

– Mari on pelannut hyvällä tasolla jo aiemmin, mutta tämä vuosi oli osoitus pitkäjänteisestä kovalla asenteella tehdystä työstä. Mari on hyvin ymmärtänyt sen, että kehittyäkseen ei riitä, että saapuu paikalle joukkueen treeneihin ja vähän käy muuten treenailemassa. Hän tekee aina töitä kovaa, haastaa itsensä ja haluaa kehittyä. Mari on esimerkillinen pelaaja ja unelmavalmennettava.

Vuoden Kehittyjäksi valittu Mari Jääskelällä on vahva työmoraali ja kentällä hän puurtaa täysillä maaliviivalle asti. Kuva: FSC Media

Seuraavassa Mari Jääskelän mietteitä viime kaudesta ja vähän tulevasta:

Sinut valittiin kauden 2016 tulokkaaksi ja nyt kauden 2018 kehittyjäksi. Oletko jo saavuttanut kehityskaaresi pään, vai onko sinulla on vielä jotain kehitettävää?

– Toivottavasti en ole saavuttanut vielä huippuani! Omasta mielestäni ainakin minulla on kehitettävää vielä paljon – ellei loputtomasti. Aina voi tulla paremmaksi jossain. Tuntuu, että olen vasta pääsemässä ymmärrykseen pelistä ja sen lukemisesta.

Kausi oli pitkä Diamond Bowleineen, vaikka Naisten Vaahteraliiga typistyi vain neljään joukkueeseen. Mitä pelikaudesta 2018 jäi päällimmäisenä mieleen?

– Kaudesta päällimmäisenä jäi mieleen joukkueemme sisukkuus. Kautemme oli nousujohteinen ja kehitystä tapahtui Diamond Bowlista runkosarjaan – ja koko kesän ajan. Meillä oli paljon vastoinkäymisiä, mutta hyviä onnistumisia tuli mielestäni niitä enemmän, niin yksilö- kuin joukkuetasolla.

Mikä oli viime kauden mukavin muistosi?

– Mieltä lämmittävät ne viime kesän pelit, jotka olivat hyvin tasaväkisiä, mutta jotka kääntyivät lopulta meidän voitoksi.

Millä miettein tästä eteenpäin kohti tulevaa harjoittelu- ja pelikautta?

– Mielenkiintoista nähdä, keitä Naisten Vaahteraliigassa tulee olemaan tulevalla kaudella. Toivon uusia sarjanousijoita, tämä kausi oli harmittavan lyhyt joukkueiden määrän ollessa niin pieni. Off season -harjoittelu omalla kohdallani on jo alkanut, ja innoissani odotan joukkueen yhteisten treenien alkamista!
Roosters Women onnittelee Maria nimityksestä!

Teksti: Pekka Lylyharju