Roosters Women yhteistyöhön Lohja Lionessesin kanssa

20.12.2018

Roosters Women on solminut kauden 2019 yhteistyötä määrittävän farmisopimuksen naisten I-divisioonassa vuonna 2018 pelanneen Lohja Lionessesin kanssa. Helsinki Roostersin puheenjohtaja ja Roosters Womenin päävalmentaja Jarmo Lahti uskoo molempien joukkueiden hyötyvän yhteistyömallista.

– Haluamme kehittää yhteistyöllä molempia joukkueita. Harjoituksiin ja leireille saadaan paljon pelaajia ja pelipaikkavalmennusta pelipaikoille. Molemmissa joukkueissa on konkaripelaajia ja aloittelijoita, joten jokaiselle löytyy varmasti hyödyllisiä harjoituksia. Pidemmällä olevat voivat keskittyä parantamaan omaa tekemistään laadukkaassa valmennuksessa ja vähemmän kokeneille voidaan antaa kunnon perustiedot ja taidot kautta varten.

Lohja Lionsin puheenjohtaja Simo Takanen on Lahden kanssa samoilla linjoilla yhteistyöllä saavutettavan hyödyn suhteen.

– Olen erittäin tyytyväinen farmisopimuksen syntymisestä. Tätä kautta saadaan lisää osaamista käyttöön ja laadukkaita treenejä, jotka toivottavasti auttavat molempia joukkueita menestymään tulevalla kaudella.

– Sopimuksen myötä pelaajilla mahdollisuus pelata molemmissa joukkueissa. Roosters Womenin tuoreet pelaajat voivat hakea pelituntumaa Lionessesin riveissä ja naarasleijonille mahdollistuu pelaaminen liigassa, kuvaa lohjalaisten joukkueenjohtaja Marjo Jokela pelaajille avautuvia mahdollisuuksia.

Lionessesin toinen joukkueenjohtaja Jonna Farin korostaa farmisopimuksen myötä saavutettavaa molempia joukkueita hyödyttävää resurssien kasvua.

– Pienten seurojen elinehto on yhteistyön tekeminen. Yhteistyön kautta myös lajin kasvaminen ja pelaajien kehittyminen mahdollistuu. Roosters Womenin kanssa on ollut helppoa aloittaa yhteistyö, sillä seuran toimijat ja pelaajat ovat toivottaneet naarasleijonat lämpimästi tervetulleiksi ja sama henki on ollut näkyvissä myös yhteisissä treeneissä. Tästä on hyvä jatkaa tulevaan kauteen valmistautumista ja yhteistyötä. Odotamme innolla mitä tuleva kausi tuo mukanaan.

Harjoitusten puitteissa alkaneen yhteistyön ilmapiiri on jo ilahduttanut Jarmo Lahtea.

– Ensimmäiset harjoitukset yhdessä sujuivat hienosti ja innostus oli huomattavissa molemmin puolin!

Vuodenkierrossa on taas aika hetken hengähtää. Roosters Women toivottaa Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019!

Teksti: Pekka Lylyharju