Tulevaisuuden tähdet: Katsaus kauteen 2017

U17 välierissä

Helsinki Roostersin juniorijoukkueet osallistuivat jokaiseen ikäluokkien SM-sarjaan ja lisäksi nuorin U11 joukkue haki pelituntumaa Kouvolan turnauksessa elokuussa. U19 joukkue voitti sarjansa mestaruuden ja U15 sijoittui omassa sarjassaan toiseksi. U17 joukkueen kausi sujui vaihtelevasti ja päättyi välierässä Seinäjoki Crocodilesia vastaan. Muutaman tiukan tappion lisäksi tuloslistoilla komeilee pari suurinumeroista voittoa. Päävalmentaja Mikko Koikkalainen harmittelee muutamaa tappioita, mutta on tyytyväinen nuorempien saamaan peliaikaan.

– Kausi oli melko vaikea. Linjat kärsivät jonkin verran poissaoloista kauden aikana ja se hankaloitti pelejä. Periaatteessa kaikki oli omissa käsissä ja välierässä hävisimme tulevalle mestarille todella tiukan pelin, joka olisi voinut päättyä kummalle tahansa. Saimme monelle U15-ikäiselle paljon peliaikaa ja onnistumisia, se oli hyvä.

U13 hyvää kehitystä

U13-joukkue lähti kauteen uudistuneella joukkueella. Päävalmentaja Esa Vanhoja arvioi joukkueen kehittyneen kauden aikana huomattavasti ja kauden lopputuloksen olevan positiivinen, vaikkei joukkue mitalipeleihin osallistunutkaan.

– U13-joukkueen kanssa lähdettiin kauteen melko pienellä pelaajaringillä, josta suurimmalle osalle pelaajista tämä oli ensimmäinen kausi jenkkifutista. Lähtökohtiin nähden onnistuimme erinomaisesti tavoitteissamme, eli kaikki pelaajat kehittyivät kesän aikana paljon, ja kaikki pääsivät tekemään pelejä. Päätimme kauden 2-2 recordiin, mikä on hyvä tulos näin kokemattomalle ryhmälle.

Vanhojaa ilahdutti erityisesti pelaajien kehittyminen kauden aikana.

– Kaikkien pelaajien tekniikat kehittyivät paljon kesän aikana, joka on nostanut suorittamisen tasoa peleissä, ja parantanut rutiinia. Mikä tärkeintä, kehityimme jatkuvasti kauden aikana myös joukkueena, ja loppukaudesta peli alkoi jo näyttämään ihan jenkkifutikselta. Pelasimme tasaväkisesti myös hävityissä peleissä, mutta selvästi kokeneemmat vastustajat pystyivät kääntämään nämä pelit itselleen. On hyvä että olemme saaneet kokemusta myös tiukemmista peleistä sekä häviämisestä, ja olemme oppineet jotain jokaisesta pelistä.

Hän arvelee myös saavuttaneensa omat tavoitteensa valmentajana.

– Tärkeintä on että kaikki meidän pelaajamme ovat kesän aikana oppineet pelaamaan jenkkifutista ja tekemään oikeita asioita kentällä, oikein ja turvallisesti. Kaikki meidän pelaajamme ovat todella innostuneita lajista, mikä on tärkeää jatkoa ajatellen. Oma tavoitteeni kaudelle oli että kaikki innostuisivat jatkamaan pelaamista, ja uskon että suurin osa meidän pelaajista nähdään kentällä myös ensi kaudella.

Pienen hengähdystauon jälkeen alkaa valmistautuminen uuteen kauteen ja Esa Vanhoja toivottaa uudet pelaajat tervetulleeksi tutustumaan lajiin.

– U13 pelaa vielä kauden päätösturnauksen syyskuussa, ja sen jälkeen jäämme hetkeksi tauolle. Työnteko jatkuu kuitenkin jo lokakuussa, kun harjoittelukauden treenit käynnistyvät. Osa pelaajista siirtyy ensi kaudeksi U15-ikäluokkaan, joten joukkueessa on hyvin tilaa uusille pelaajille. Toivottavasti saisimme jo syksyllä paljon uusia mukaan, sillä se on paras aika aloittaa jenkkifutis.

U11harppasi eteenpäin

Myös nuorimmassa ikäluokassa tapahtui huimaa kehitystä kauden aikana. Päävalmentaja Max Poikonen kehuu pelaajiensa tiukkaa asennetta pienestä pelaajamäärästä huolimatta.

– U11-joukkueen kesä meni pääosin hyvin, vaikka päästiinkin osallistumaan vain yhteen turnaukseen. Näissä peleissä vastuuta oli jaossa niin kokeneemmille kuin uusille pelaajille ja joukkueen tsemppi pienellä pelaajamäärällä oli ihailtavaa. Kaiken kaikkiaan poikien kehitys oli huimaa, treeneissä mentiin eteenpäin valtavin askelin ja uusia pelaajia saatiin kesän aikanakin hyvin mukaan jengiin. Edessä on vielä viimeinen turnaus kotikentällä, joka jää allekirjoittaneelta koulun takia väliin, mutta uskon että pojat ovat valmiita näyttämään taitonsa ja taistelemaan kauden viimeisistä voitoista!

Helsinki Roostersin junioreiden valmistautuminen ensi kauteen alkaa syksyn kuluessa. Nyt on hyvä aika liittyä mukaan ja lähteä kokeilemaan uutta lajia.

Yhteystiedot

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: Jarmo Vehkomäki, OmaDesign