Velodromin illassa kohtaavat Ratinalla toisensa viimeksi tavanneet vanhat tutut; Helsinki Roosters ja Kuopio Steelers

Jos tilanne olisi kuten ammoisina Vaahteraliigan vuosina aiemmin, tiedettäisiin joukkueiden mittasuhteista tässä vaiheessa loppukesää jo paljon. Viime vuonna tässä vaiheessa kautta pelattiin jo viikkoa numero 10.

Vanha sanonta, joskin kulunut, kuuluu että tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee niin vuotta 2019 kuten ei muitakaan, kannata sen enempää muistella. Vaahteraliiga 2020 tullaan muistamaan varmasti monesta muustakin asiasta, kuin vain pelillisistä saavutuksista.

 

Kotijoukkue Helsinki Roosters marssittaa kentälle mittavan valmennusjoukkonsa lisäksi tietysti myös menestyneen, fyysisen ja nuoria kykyjä esiin nostavan kokoonpanon.

Joukkue luottaa tänäkin vuonna suomalaiseen pelinrakentajaan #7 Miro Kadmiryyn.

Miro Kadmiry

Hyökkäyksessä Kadmirylle aikaa antaa massiivinen hyökkäyksen linja, josta esiin voi nostaa esimerkiksi #72 Tony Koskisen. Koskinen tuntuu vuosi vuodelta sementoivan paikkaansa enemmän kokoonpanoon, eikä turhaan. Liikkuvuus ja tekniikka yhdistettynä nopeaan peliälyyn ja fyysiseen kokoon saavat vastustajan puolustajat tukaliin tilanteisiin.

Tony Koskinen

 

Juoksutaitojaan pääsee tänäkin vuonna esittelemään #24 Karri Pajarinen, joka on esitelty jenkkifutisylesölle jo niin monin sanankääntein, että uusia on enää hankala keksiä. Nopeus, voima ja suunnanmuutokset ovat Karria parhaimmillaan. Hän ei myöskään ujostele tehdä tarpeen tullen itse tilaa itselleen, jos se jostain syystä on muilta ”unohtunut” tehdä.

Karri Pajarinen

 

Mikäli Kadmiry kuitenkin haluaa heittää palloa, on vastaanottajia laajalla rintamalla. #16 Santtu Vehkomäki ei nuoresta iästään huolimatta jää muiden varjoon- pituuttakin Vehkomäki on kasvanut niin, ettei fyysisestikään enää ole helppo pidettävä. #88 Johannes Jauhiainen pääseekin nyt ensi kertaa tositoimiin Velodromin illassa, punaisessa paidassaan, vanhaa joukkuettaan vastaan.

 

Santtu Vehkomäki

 

Johannes Jauhiainen

 

Roosters puolustuksen kulmakiviä on vahva puolustuksen linja, jota johtaa veteraanin ottein #90 Okko Outinen. Outisen takaa löytyy seuraava hyvä puolustuksen lukko nuoremmasta katraasta #48 Akseli Vartiainen. Vartiainen on nopea peliälyltään ja hänen tekemänsä ratkaisut ovat myös yleisölle hienoa seurattavaa.

Okko Outinen

 

Akseli Vartiainen

 

Takakentällä uutena tulokkaan Roosters-paitaan pukeutuu ensikertaa perjantaina #21 Ville-Valtteri Suojanen. Turussa jenkkifutisoppinsa alun perin saanut Suojanen on ehtinyt esiintyä ennen Roostersia myös Potsdam Royalsissa. Fyysinen, nopealiikkeinen ja joskus myös pelillisesti arvaamaton VV ei ole voinut jäädä lajia seuranneilta huomaamatta. Suojanen on kerran jos toisenkin onnistunut jujuttamaan vastustajia vuosien aikana lentopotku-feikeillään.

Ville-Valtteri Suojanen

 

 

Roosters toivottaa Kuopio Steelersin tervetulleeksi Velodromin iltaan!

Teksti: Roosters Media

Kuvat: Jarmo Vehkomäki