Vesterinen verryttelee siipiään kohti Amerikkaa

Enää ei menee kauaa, kun Edward Vesterinen saa ”GO”- luvan lähteä kohti Amerikkaa. Kyse lienee tällä hetkellä enemmän päivistä kuin useammista viikoista.

Jututimme Edua siinä vaiheessa, kun asiat alkoivat todella realisoitua ja nuorta miestä vietiin haastattelusta toiseen.

 

”Ensimmäiset treenini olivat U15 junioritreenit vuoden 2014 loppukesästä. Heillä oli kausi ja pelit jo meneillään kun aloitin. Harjoittelin joukkueen kanssa, mutta en pelannut, koska pelit olivat juuri alkaneet kun aloitin.

Minulla ei ollut lajista mitään osaamista, joten oli parempi, että ensimmäinen kauteni olisi 2015 ja treenaisin 2014 loppukesän ja vuoden heidän kanssaan. Aikaisemmat harrastukseni ovat olleet tennis, kuorolaulu Cantores minoreksessa, saksofonin soitto ja sekä yleisurheilu.”

” Jenkkifutiksessa ensimmäinen viehätys oli fyysinen kontakti ja kovat taklaukset. Myöhemmin lajista olen oppinut että strategisuus ja fyysisen kontaktin sekoitus on se, mikä viehättää.”

” Ensimmäisiä esikuvia olivat Roostersin miesten joukkueessa pelanneet pelaajat ja myöhemmin sitten NFL-pelaajat tulivat esikuviksi. ”

” Unohtumattomin pelikokemus oli varmasti ensimmäinen U15 pelini, jossa säkitin ja tein touchwdownin. Pääsin jo silloinkin siis pelaamaan molemmilla puolilla palloa.”

” Suurimmat kehityksen askeleeni sijoittuvat vuoteen 2017, jolloin aloin käymään miesten edustusjoukkueen harjoituksissa ja sitten jopa valitsin, että pelaan miesten kanssa Vaahteraliigaa, vaikka olisin vielä voinut pelata U17 ikäluokkan sarjaa ja pelejä. Fyysisesti se oli todella raskasta, mutta jaksoin kaiken ja koen että se oli urallani yksi parhaimmista päätöksistä. Pelasin ensimmäisen Vaahteraliiga kauteni 16-vuotiaana ja pääsin Vaahteramaljassa aloittavaksi. ”

” Koen, että Roosters oli ja on hyvä ympäristö kehitykseen. Haluan kiittää kaikki valmentajiani ja pelitovereita joilta olen oppinut paljon. Koen että olen saanut Vaahteraliigasta irti kaiken mitä voi saada ja että USA:n lähdölle on nyt sopiva aika.

” Terveiset kaikille junnuille! Unelmat on mahdollista saavuttaa, jos tekee kovasti töitä sen eteen ja koko ajan haastaa itseään!”

 

Edu ”treenasi” nimmareita perjantaina Velodromilla

Teksti ja kuva: Roosters Media