Viking Line Bowl III, Suomi- Ruotsi maaottelut

Kaksi päivää, kuusi ottelua

 
Lauantaina 6.10. ja sunnuntaina 7.10. on perinteisten Suomi-Ruotsi-maaotteluiden aika. Tämän vuoden kaksipäiväinen tapahtuma Myyrmäen Urheilupuiston Stadionilla tuo mukanaan miesten ja naisten lippupallon maaottelut. Täyden kontaktin versiossa miehet kohtasivat jo EM-kisoissa ja kamppailu käydään tänä vuonna poikien U17-vuotiaiden kesken. Naisten amerikkalaisen jalkapallon maaotteluun Roosters Womenista pukevat maajoukkuepaidan päälleen puolustuksen takakentälle Sari Kuosmanen, puolustuksenlinjaan Hilkka Rahkonen, hyökkäyksenlinjaan Annukka Peltonen ja Heli Rontu sekä keskushyökkääjä Mari Jääskelä ja pelinrakentaja Janina Virtanen.

Lippupallon maajoukkueilla maaottelut ovat osa valmistautumista vuoden 2019 EM-kisoihin ja 2020 MM-kisojen karsintoihin. Naisten lippupallon maajoukkueessa kentällä nähdään Roostersista Janna-Jemina Seiles, Janica Välimäki ja Tiina Leskinen.
 

 

Hieno startti EM-kisaprojektille

 
Myös naisten amerikkalaisessa jalkapallossa on ensi vuonna edessä EM-kisat, mihin Suomi lähtee hallitsevana Euroopan mestarina. Lauantain ottelu onkin oiva tilaisuus antaa näyttöjä tulevaa varten.

– Hienoa pukea taas pelikamat päälle ja edustaa Suomea maaottelussa. Karsintaleirillä oli todella kova taso ja valmentajat saivat koottua voitontahtoisen joukkueen täynnä upeita pelaajia. Todella mahtava ja odottava fiilis, Hilkka Rahkonen kuvaa ottelunalustunnelmia.

Hän luottaa oman joukkueen suoriutuvan ottelusta hyvin.

– Ottelusta tulee aivan varmasti vauhdikas ja tiedossa on kovaa vääntöä. Hirveästi meillä ei ole mitään scouttinauhaa muuta kuin viime vuoden ottelu, mutta siihen ei voi paljoa tukeutua. Ruotsi on varmasti keksinyt uusia pelikuvioita ja toki pelaajat aina vaihtuvat ainakin osittain niin sekin jo itsessään muuttaa skeemoja. Kyllä tässä vähän jännittää, mutta hyvällä tavalla onneksi. Olemme valmiita tositoimiin.

Heli Rontu on lähdössä ensimmäistä kertaa maaotteluun ja se luo omat jännitteensä ottelun alla.

– Leiriviikonlopuista jäi minulle päällimmäisin puolin positiivinen fiilis ja ensikertalaisena maajoukkueessa ottelu tietysti hieman jännittää. Altavastaajan roolissa Ruotsi voi yllättää, jos heille annetaan mahdollisuus. Mutta meillä on kasassa kova joukkue molemmin puolin palloa, joten Ruotsi kaatuu varmasti.

– Olen päässyt pelaamaan Ruotsia vastaan nyt pari kertaa, joten vähän tietää jo, että millaista peliä voi odottaa. Tosi hyvä fiilis jäi viikonlopun leiristä ja hyökkäyksen linjassa saatiin yhteistyö sujumaan tosi hyvin, joten odottavin mielin ja innolla lähden peliin! Tällä viikolla kertaan vielä pelejä ja katson viikonlopun treenivideoita läpi, jotta olen täysin valmis lauantaita varten, Annukka Peltonen avaa omia valmistautumisrutiinejaan.

Tähtäin otteluun on hänellä selvä.

– Pelaaminen ja voittaminen on aina kivaa ja Ruotsin voittaminen erityisen hauskaa, joten voittoa tietysti lähetään hakemaan!

– On ensimmäinen kerta, kun olen maajoukkueessa pelinrakentajan paikalla, joten se tuo lisää vastuuta, haastetta ja jännitystä. Valmistautuminen maajoukkueen peliin tapahtuu samalla tutulla kaavalla kuin muihinkin peleihin: pelikirjan mentaalista kertaamista. Valmistavalla leirillä oli hyvä pöhinä ja tekemisen meininki, joten Ruotsi lähdetään voittamaan, Janina Virtanen voi todeta hyvin menneen leirin jälkeen.

Sari Kuosmaselle oman lisänsä valmistautumiseen tuo siirtyminen puolustukseen.

– Tänä vuonna vaihtelua Ruotsin kohtaamiseen tulee omalta osalta pelipaikan vaihtuessa puolustuksen puolelle. Kiva ollut tutustua puolustuksen systeemiin ja jännittävää nähdä lauantaina tositoimissa, miten pelitapaan istun.

Myös Kuosmanen odottaa voittoa naapurimaasta.

– Uskon Suomen vievän matsia, vaikka meilläkin on vaihtuvuutta ollut pelaajistossa ja hyökkäyksen systeemissä. Hieno startti varmasti tulossa EM-kisaprojektille ja huikeita uusia maajoukkuetulokkaita nähtävillä Vantaalla lauantaina!

Otteluaikataulu:
Lauantai 6.10. Sunnuntai 7.10.
12:00 Naiset, Amerikkalainen jalkapallo 08:30 Naiset, Lippupallo
15:30 Miehet, Lippupallo 09:45 Miehet, Lippupallo
16:45 Naiset, Lippupallo 12:30 Pojat U17, Amerikkalainen jalkapallo

Päivälippu 10 € portilta, alle 15V ja nuoremmat ilmaiseksi.

Amerikkalainen jalkapallo on parasta katsottuna kentänreunalla, mutta jos et pääse paikalle käännä päälle SAJL:n YouTube-kanava.

Teksti: Pekka Lylyharju
Kuvat: