Vuoden 2016 SAJL:n valinnat

Vuoden urheilijavalintojen yhteydessä Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton palkinto- ja palkitsemisvaliokunta nimesi viime vuonna lajin parissa ansioituneita henkilöitä. Valiokuntaan kuuluu maajoukkuevalmentajia, sarjapäälliköitä sekä liiton luottamushenkilöitä. Helsinki Roostersin kohdalle osuivat Vuoden Naisten Vaahteraliiga-pelaaja, Vuoden Nuorisovalmentaja ja Vuoden Nuori-nimitykset.

Vuoden Naisten Vaahteraliiga-pelaaja

Vuoden Naisten Vaahteraliiga-pelaajaksi valittiin vahvan kauden sarjassa pelannut keskushyökkääjä Jenni Lindén. Hän tuntui löytävän jokaisen pienenkin raon minkä hyökkäyksenlinja hänelle avasi. Roostersin keskushyökkääjiä valmentava, samalla pelipaikalla pelaava, Jaycen Spears näkee huomionosoituksen osuneen kohdalleen.

– Minusta valinta kohdistui parhaaseen pelaajaan. Jenni työskenteli kovasti viime kaudella ja uskoakseni hän ansaitsee nimityksen. Olen iloinen hänen puolestaan. En ehkä olekaan tehnyt kovin huonoa valmentaessani häntä, Spears naurahtaa.

Hän kehuu myös Lindénin hyvää työmoraalia.

– Jenni on erittäin mukava henkilö valmentaa. Kova työntekijä ja nopea oppimaan, kunhan ei ajattele liikaa. On ollut hienoa tehdä yhteistyötä hänen kanssaan, kuten myös muiden joukkueen naisten kanssa.

– Tunnelmat nimityksestä ovat tietysti hyvät. En olisi kauden alussa uskonut, että kauden päätteeksi saisi tuollaisen kunniamaininnan. Naisten Vaahteraliiga oli kovatasoinen ja hyviä pelaajia löytyi monesta joukkueesta, joten töitä sai kyllä tehdä tittelin ansaitsemiseksi, Jenni Lindén kommentoi iloisena nimityksestään.

Viime kaudelta hänelle muistuu erityisesti mieleen hellepäivänä pelattu kuluttava ottelu Turun Yläkentällä.

– Viime kesältä nousee paljon hyviä muistoja mieleen, niin omat henkilökohtaiset onnistumiset kuin joukkueen kanssa kentällä koetut hetket.   Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli ehdottomasti kesän kovin ja uuvuttavin peli koko kaudella Trojansia vastaan Turussa. Kumpi tahansa olisi voinut selviytyä voittajana siitä pelistä. Pelin päätyttyä olo oli kuin olisi jyrän alle jäänyt. Kaikki jätettiin kentälle. Selvittiin hengissä siitä painekattilasta ja kotiin lähdettiin väsyneinä, mutta voittajina.

– Toinen hyvin mieleenpainuva muisto on itse finaali. Kokonaisuudessaan onnistunut peli, joka sitten päättyi meidän kultajuhliin. Hieno päätös hienolle kaudelle, Lindén summaa.

Ensikaudelle Naisten Vaahteraliigan on tulossa muutoksia ainakin osallistuvien joukkueiden osalta. Tulossa on kuitenkin vaativa kausi ja töitä on tehtävä läpi talven, mikäli mielii uudestaan titteliä tavoitella.

– Kovatasoinen jefukesä on jälleen edessäpäin. Pitää tehdä kovasti töitä läpi offseasonin ja itse peleissä, jos vielä haaveilee vastaavanlaisesta nimityksestä. Luottaminen itseen, joukkueeseen ja valmennukseen luo pohjan onnistumisille. Valmistautuminen niin henkisesti kuin fyysisestikin tulevaan kesään (joka tänä vuonna tulee olemaan todella pitkä kesän MM-kisojen takia) on paikallaan.

– Naisten jenkkifutiksen taso on noussut muutamassa vuodessa huimasti. Rima on nostettu yhä korkeammalle ja jos aikoo pysyä kärkitohinoissa mukana, ei ole varaa löysäilyyn, Jenni Lindén arvioi tulevaa kautta.

Vuoden nuorisovalmentaja

Roostersin U-17 ja U-19 joukkueiden päävalmentaja Mikko Koikkalainen nimettiin Vuoden nuorisovalmentajaksi. Seuran puheenjohtaja Jarmo Lahti on tyytyväinen nimityksen johdosta.

– Todella hienoa että hän sai tuon tittelin. Se on osoitus arvokkaasta työstä seuramme nuorisovalmennuksessa.

– Mikko on selvästi kehittynyt valmentajana, ja on saanut arvokasta kokemusta ollessaan osa Juha Hakalan valmennusryhmää. Hän on osaava valmentaja ja saa pojat innostettua harjoittelemaan ja opettelemaan pelikuviot, Lahti tuo esille valmentajan parhaita ominaisuuksia.

Mikko Koikkalainen jakaa osan saamastaan kunniasta myös muille joukkueiden jäsenille.

– Totta kai todella hyvä tunnelma nimityksestä ja suuri kunnia. Vaikka tämä henkilöityy minuun, niin ennen kaikkea tämä on osoitus pelaajien kovasta työmäärästä viime kauden aikana, unohtamatta muun valmennusryhmän panosta. Meillä oli kaikkiaan uskomaton ryhmä pelaajista joukkueenjohtoon.

– Armeijassa ollessani jouduin sairaalaan Super Bowlin aikaan. Yöllä en saanut unta ja huomasin pelin olevan käynnissä ja aloin seurata sitä. Se oli ensimmäinen sytyke, hän kertoo ensimmäisestä kipinästä, joka on tuonut hänet Helsinki 69ersin kautta Roostersiin.

Edessä on kiireinen kausi Vaahteraliiga-joukkueen hyökkäyksen koordinaattorina ja U-19 ja U-17 päävalmentajana. Jostain on löydyttävä riittävästi virtaa kauden läpiviemiseen ja saatava akut ladattua kauden aikana.

– Juniorijoukkueiden vetämisessä iso apu on meidän iso valmennusryhmä. Pystyn jakamaan vastuuta ja tiedän, että asiat hoidetaan pelaajien ansaitsemalla laadulla. Myös pelaajat itsessään antavat minulle paljon virtaa. On kovin vaikeaa olla huonolla tuulella joukkueen kanssa, niin mielettömiä tyyppejä siellä on.

– Kaiken vapaa-ajan pyrin viettämään tyttöystäväni kanssa. Hän ymmärtää mitä laji minulle merkitsee ja hänen tukensa on täysin korvaamaton asia, Koikkalainen painottaa kotijoukkueen osuutta jaksamisessa.

Vuoden nuori

Vaahteraliigaan ryminällä tullut Karri Pajarinen sai puolestaan nimityksen Vuoden Nuoreksi.

– Tämä palkinto meni täysin oikeaan osoitteeseen. Karri on poikkeuksellinen lahjakkuus, kehuu Mikko Koikkalainen Pajarista.

Hänen kanssaan on helppo tehdä töitä ja hänestä on paljon apua joukkueessa Koikkalainen lisää.

– Karri on hyvin helppo valmennettava. Hän tekee valtavasti töitä treenien ulkopuolella ja ymmärtää fysiikan merkityksen. Kentällä hän on uhka vastustajalle aina kun koskee palloon. Tämä auttaa myös muita pelaajia, kun Karri kerää niin paljon huomiota.

Karri Pajarinen ei pidä nimitystä itsestään selvänä ja on otettu sen kohdistumisesta häneen.

– Nimitys on tietenkin suuri kunnia. Arvostan valintaa suuresti, sillä se olisi voinut mennä kuluneella kaudella monelle muullekin nuorelle urheilijalle.

– Päällimmäisenä mieleen nousee PM-kulta syksyltä ja uran ensimmäinen Vaahteraliiga-TD Tamperetta vastaan kesäkuussa, hän muistelee viime kautta.

Vaahteraliigan lisäksi vahvasti Roostersin U-19 joukkueessa ja U-19 maajoukkueessa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa esiintynyt Pajarinen on toisen polven pelaajia lajin parissa. Munkka Coltsissa ja Espoo Kotleticsissa pelannut Jarkko Pajarinen toimi nuorten maajoukkueen lääkärinä vuosituhannen vaihtuessa. Silloin tulevaisuuden tähtien joukossa pelasivat mm. Petrus Penkki ja Seppo Evwaraye. Roostersin lääkäriksi isä Pajarinen ryhtyi kymmenen vuoden tauon jälkeen jälkikasvun innostuttua lajista.

– Isän jalanjälkiä seuraten, halusin päästä kokeilemaan ja rakastuin lajiin heti, nuorempi Pajarinen kertoo oman uran alusta.

Ilman kolhuja ei amerikkalaisen jalkapallon pelaaja pääse. Myös Karri Pajarisella ne vaikuttavat ensikauteen valmistautumiseen.

– Tässä vaiheessa eivät ajatukset ole vielä ensi kaudessa, vaan vielä hetken viime kauden kolhujen parantamisessa. Ensin ne kuntoon, ja sitten voidaan siirtää ajatukset kohti kesää, hän raottaa ensi kauden näkymiä.

Helsinki Roosters onnittelee lämpimästi Jenniä, Mikkoa ja Karria hyvin ansaituista nimityksistä!

Mikko ja pokaali

Mikko Koikkalainen, kuva Jarmo Vehkomäki

Karri Pajarinen, kuva FSC Media

Karri Pajarinen, kuva FSC Media

Jenni Lindén

Jenni Lindén

 

Pekka Lylyharju

 

 

http://www.sajl.fi/?x167512=5852285